Öğretmenim çalışmanıza hayran kaldım. Tebrik ederim sizi ve öğrencilerinizi. Ben de yapmak isterim öğrencilerimle. Açıklamaları okudum ama anlayamadım. Sizden öğrenebilir miyiz detaylıca?
Teşekkür ederim öğretmenim.
Malzeme 25x35 aluminyum folyo
Ben başlangıç olarak bu levhayı ikiye bölerek kullandım. 17x25 ölçü daha iyi bir başlangıç oldu. (Desen kağıdını da buna uygun olarak hazirlamalisiniz. A4 boyutundaki deseni %88 kuculttugunuzde 17x25 e uygun hale geliyor)
Desen kağıdını folyonun üzerine üstten olacak sekilde bantladik. Tükenmez kalemle orta karar bastirarak tum cizgilerin üzerinden boşluk birakmadan gidèek deseni folyoya aktardı. Üstten bantladigimiz için hem desen kağıdı kaymadi hem biz çizimi kontrol edebildik.
Kağıdı çıkarıp tüm desen çizgiler üzerinden hafifce bastirarak yeniden geçtik. (Kaydırma yapmamak ve çizgileri bozmak önemli)
Desen dışında kalan tüm alanları kalem ucuyla tiktiklayarak kapatın desen kendiliğinden kabariyor zaten.(sert vurup delmemek ya da hafif vurup silik iz bırakmak istenmeyen durumlar-üzerinde boya kalmiyor) Şu ana kadar yaptiklarimizin tamamını birkaç kat gazete üzerinde yaptık.
Tiktiklayarak bitince çalışma hafiften içeriye doğru bükülmüş olur. Ters çevirip yumuşak bir yüzeyde (tek kat havlu ya da keçe ) Desen çizgilerinin iç tarafından deseni biraz daha kabartacak şekilde kalem silgisiyle bastirdik.
Bundan sonrası dolgu ve boyama.
Sıcak ya da soğuk silkon, mum ya da cekomastikle kabarttigimiz alanı cokmemesi için dolduruyorup kartvizit benzeri birseyle duzeltiyoruz.
Kuruduktan sonra rapido mürekkebi ya da ayakkabı boyası ile boyuyoruz. Boya kısa sürede kurur. Bir parca pamuk yardımıyla fazla boyayi ovalayarak çıkarıyoruz. Fazla bastirilirsa çöker.
Sonrası çerçeve olacak.
Biz ilk desenin kabartmasini bugün bitirdik. İki çalışmayı daha aynı şekilde yaptıktan sonra dolgu ve boyama islerini en son toplu olarak yapacağız böylesi daha kolay geldi.
Adım adım çalıştım. Öğrencilere her defasında sıradaki işlemi kendi çalışmam üzerinde gösterdim.
Umarım yararlı olabilmisimdir.