Bahsi geçen kitaplardan İlber Ortaylı'nın anlatım dili konusunda tereddütlerim var, sıkıcı olabilir diye düşünüyorum. Oyumu İpek Çalışlar'dan yana kullandım ama hakkında söylenenlerden sonra ondan da soğudum açıkçası. Yılmaz Özdil konusunda fazla siyasi bulduğum için biraz ön yargılıyım. Diğer yazar hakkında hiçbir fikrim yok. Sanırım katılım da biraz düşük gibi görünüyor, keşke biraz daha artsa idi.
Bu ara Sinan Meydan çok revaçta twitterda.O da yazmış Mustafa Kemal ile ilgili.Yüzyılın Kitabı adı.Ben hiç okumadım onun kitabını.Ama tvde seyrettim,çok etkileyici bilgisi.Bilmiyorım yine de.Hatta Atatürk ile ilgili çizgi filmin(AnimaTürk yapımcısı) de senaryosunun Tarih danışmanı,kontrol eden kişi sanırım.
İpek Çalışlar'ın okuması çok kolay olur.Daha önce Halide Edip'i okudum.Ama onun araştırmasına ne kadar güvenilir bilmiyorum ki.Kocası ile birlikte hükümette kim varsa oraya yanaşır,ona göre borazan öttürür ikisi de.Ayşe Hür gibi belgelerin ana yerinden Osmanlıcasından,Arapçasından araştırıp da ortaya çıkarmıyor ki.İnternetten yapıyorlar araştırmayı.Ayşe Hür bir tv programında wikipedyadan okudum dedi,bir ara açıkken wikipediya ben bile istediğim bir bilgiyi yazmıştım ,yani eskiden gönüllüler yazıyordu,doğru olarak düşünülemez bu yüzden,ekşisözlük gibi.Mustafa Armağan desen o da aynı tas aynı hamam(Bu zavallıcağız da feci bir Atatürk düşmanı,ne Osmanlıca ne Arapça biliyormuş,buna soruyorlar ,eeee nasıl belgeleri okuyabiliyorsun diye,o da utanmadan kaynanama soruyorum,kaynanam çeviriyor bana eski yazıları dedi
)
Seçilecek kitap o dedi de bu dedi de ,kaynanam çevirdi de değil de hem Osmanlıca hem Arapça hem de diğer yabancı dillerin kaynaklarına ulaşıp araştıran ve taraf tutmadan yazan olmalı diye düşündüm.Bilmiyorum yine de.
Bir de keşke Yunan kazansaydı diye hönküren püsküllüdeliKadir var,hastanede şimdi,konuşamıyor bile,adını unuttum,o da Atatürk ile ilgili yazılar yazmış,onun da ne araştırma bilgisi ne de Türkçeden başka yabancı dili var.Onun da tek derdi akçe ile doldurmak keseyi