Peki 112 puanın altında olanlar hocam? onlar da bizim meslektaşımız değil mi?
Hocam bu yazdığım maksimum puandır.
Ama birde şu taraftan bakın, bizim okulda rotasyonla gelen arkadaşım var, tayin hakkı yoktu ve bu uygulamayla daha 2 sen kalması gerekiyordu ama bu sene başlayan biri af ile batıda kaldı, bu haksızlık değil mi?
Bir diğer arkadaşım 2+2 ile geldi, bu yönetmelikle zorunlu hizmetini askerlikle birlikte 6 yılda bitirecekti, bu haksızlık değil mi?
Açılan kontenjanları kabaca bir inceledim, 50 ildışı toplam 60 kontenjan gibi rakamlar var. İliçinden yer değiştirmek isteyenler bu durumda 10 kontenjana başvuru yapmayıp ildışından gelenlerin kontenjanlarınıda etkileyecektir. İliçinin kontenjanı artması ve tekrar atama yapılması bizim menfaatimize olmuştur. Bu ilk yer değiştirmede okul beğenmeyenler ikincisinde açılacak yerlere gidebilmek için başvuru yapmayacaklardır. Bunuda en çok, puanına güvenen yüksek puanlılar tercih edecektir. Sizce bu durum bizim lehimize değil midir?
Birde şunu düşünmek lazım, bizlerde eğer bu sene atanırsak 3 sene sonra iliçinden atanacakalr kervanına katılıyoruz, aynı sıkıntıları bizlerde ildışından gelenlerle yaşamayacak mıyız? İliçine ekstra şans tanınması iyi bir gelişmedir.