İldışı atamalarda haksızlıklar yapıldığını iddia eden arkadaşlar var.Ancak,iki kez atama yapıldığı örneğine rastlanmıyor.Yukarıda geçen yılki klavuzu incelerseniz oradan bazı çıkarımlar yapabilirsiniz...
Haksızlık derken, neyi kastettiğimizi biliyorsunuz herhalde. MEB Tarihin hiçbir döneminde böylesi adaletsiz bir afla karşı karşıya kalınmamıştır. Örneğin 2000 affı çok sıkıntılı değildi, çünkü o zaman bu kadar çok öğretmen yoktu. İnsanlar bir şekilde Batı'ya dönebilirlerdi. Ancak, aradan geçen 10 yıldaki öğretmen artışı malum. Yine 80.000 küsür sınırlarını zorlamaya yakın bir Sözleşmeli Öğretmenler gerçeği var Sayın Hocam. O öğretmenlere zorunlu hizmet de yok ayrıca. Kim Bursa'dan Zorunlu Hizmet için Kars'a yollandı ki Sözleşmeli Öğretmen olarak.
Bizim haksızlıktan kastımız, artık Batı'ya gidebilme zorluğudur. Sizin zamanınızda bir nebze de olsa Batı'ya gitme ümidi varken bu gün bu durum çok daha zorlaştı kabul ederseniz.
Bizim haksızlık yapıdığını iddia atme sebebimizi anlıyor musunuz şimdi? Biz de zaten ayrı ayrı bir atama istiyoruz. Zira yarınlarda biz de İl İçi olacağız değil mi?
Türkiye'nin her yerinden artık ilaç alabiliyoruz. Eskiden ne kadar zordu sağlık karneleri, prosedürler parayı daha sonra çalışılan ilin mal müdürlüğünen alma vs....
İl Dışı'ndan gelen öğretmene Yurt Dışı'ndan gelen ecnebi gibi bakılması bizi kırmakta. Yarınlarda öğretmenler odalarında kavgalar ve inatlaşmalar olacak . Sırf zorunlu hizmet yaptınız yapmadınız diye. Yapmayanlar hedef olacak. Yapmayanlar da yapanlara "iyi ki bir Doğu gördüler... şeklinde bir yaklaşım olacak haksız mıyım?
Haksızlıklar bundan ibarettir. Resminize bakarak zorunlu hizmetinizi yaptığınızı düşünmekteyim. Siz de genç öğretmenlerin sizin yaşadıklarınızı en azından bir bayrak yarışı ile yaşasınlar istersiniz değil mi?
Sırf bu sebeplerle o bölgelere stajer öğretmenler veya sözleşmeli öğrtemenler atanacağına. 3 defa İl Dışı yapılmalıdır. Ancak İl İçiler bittikten sonra.