soru cok ama cok guzel ve de yerinde de, muhatabindan insanlari aşağılayıcı ozlu soz yerine mantikli cevap gelseymis daha bir guzel olacakmis.
Aa" insan"larla ugrastim sanirim ama bu ayni zamanda bir "olay"da.genis dusunmek lazim "fikir"beyan ederken.
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerinize olsun.
Eleştiri ile ilgili şu özelliklere dikkatinizi çekmek istiyorum.
1. Kendinize güveniniz arttıkça eleştiriler sizi daha az rahatsız eder.
2. Zaten kendinizden emin değilseniz eleştirileri daha da sert algılarsınız.
Yıllardır "kişilerin değil, fikirlerin tartışılması" gerektiğine vurgu yapan mesajlar yazıyorum.
Egitimhane'ye yazılan mesajlara dikkat edilirse halen yaygın olarak kişiler tartışılmaktadır. (Egitimhane dışında bir SUÇLU arayışını dile getiren mesajlar.)
Egitimhane üyelerinin sorumluluklarını SORGULAYAN kaç mesaj gösterebilirsiniz?
Egitimhane üyelerinin sorumluluklarının FARKINA varabilmesi için HATIRLATMA AMAÇLI alıntıladığım bir özlü sözü AŞAĞILAMA olarak ALGILAMAK ne kadar doğru olur?Bu durumu eleştiriyi olduğundan daha sert olarak algılamak olarak tanımlayamayız mı?
Hassas olduğum bazı konularda (özellikle kim olduğum, ne iş yaptığım gibi konularda sorulan imalı sorulara) aşırı TEPKİ gösteriyor olabilirim.
Sorunun sorulma amacı ima edilmeyip, açıkca belirtilebilirse tepki göstermeden cevap vermem mümkün olur.
Fikirler, insan ve olaylarla ilgili olabilir. Bu noktada daha önce yaptığım şu alıntıyı tekrar yazma ihtiyacı hissediyorum:
Bir hekim hastaya değil hastalığa düşman olur ve hastalığı yok etmeye çalışır. İnsanın da karşı tarafın kişiliğine değil, onun kötü alışkanlıklarına düşman olması gerekir.
Hastalık hakkında bir şeyler söyleniyorsa bu fikirdir. Kişisel olarak, hastalar hakkında konuşmaktan azami derecede kaçınıyorum.