hocam okuyorum yazıyorum derslerinin planı var mı elinizde ?ben de 5 saat beden+1 müzik + 1 görsel +(bu hafta 2 mat +1 hayat)yazdım geçtim. gelen yazıya göre eksik kalan dersler canlı ders olarak işlenir diyor. serbest girilemediği için orasını kafama göre girdim ben 3saat olacak şekilde.minikleri de çok sıkmanın bir anlamı yok.siz neler yapıyorsunuz bu okuyorum yazıyorum dersinde?çizgi ve harf mi veriyorsunuz?
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Öğretmenim okuma-yazmada Türkçe planını kullanıyoruz.
20 saat dışında 10 dersimiz var. 5 beden eğitimi, 1 görsel sanatlar, 1 müzik, 3 tane de Türkçe seçip parantez içinde serbest etkinlikler yazıyorum. Canlı derste serbest etkinlik yok. Ama yazıda mihver dersler dışındaki dersler de yapılacak dediği için böyle yapıyorum. Aslında serbest etkinlik 4 ders ama bir ders fazla olunca 3 yapacağım. Ders programında
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] öğretmenimin ifade ettiği gibi Türkçe 12 ders oluyor. Açıkçası öğretmenim ben de ne yapacağımı şaşırdım.
Okuyorum-yazıyorum dersinde zaten velilerinden biri başında oluyor. Defterlerine o gün öğrendiklerimizden bir ya da iki satır yazmalarını, velilerin de kalem tutuşlarına, çalışmayı yapıp yapamadıklarına bakmalarını istiyorum. Veli böylece çocuğunun ne durumda olduğunu görebiliyor. Aslında bizlerin sınıfta ne gibi zorluklar yaşadığımızı bire bir görmüş oluyorlar. Bazen dersten sonra, öğretmenim ben yaptıklarını beğenmedim, biraz çalıştırayım, diyor. Zaten kitaptı, deftere yazmaktı, yapan el kaldırsın derken ders bitiyor.
Matematik, Türkçe, okuma-yazma, hayat bilgisi derslerinde önce Okulistikten videoları izleyip çocuklara söz hakkı vererek alıştırmaları yapıyoruz. Zaman kalırsa ders kitaplarından resimleri yorumluyoruz. İnternetten (site ismini yazamıyorum
)Konularla ilgili videoları izletiyorum. Örneğin bugün hayat bilgisi "benzer ve farklı yönlerimiz" konusunun internetten sunu şeklinde işlenişini buldum, onu izledik. Biraz yorulunca internetten bulduğum videolar eşliğinde resim yapıyoruz. Örneğin, kolay ağaç, ev, çiçek vb çizimi. Videoyu duraklata duraklata resimleri yapıyoruz.
Her gün ilk açılışta sesli harfler videosunu izliyoruz.
Bu arada telefona bir tripod almayı düşünüyorum. Telefon aracılığıyla deftere yazdıklarımı ekrana yansıtacağım, çocuklar da görecek. En azından veli de seslerin yazılışını görecek ve yardımcı olacak. Araştırdım, bir program aracılığı ile yapılıyor, ilk fırsatta deneyeceğim. Aslında bu amaçla kullanmak için 700 TL civarında doküman kamerası buldum, ama önce programla deneyeceğim...
Bu koşullarda hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz değerli öğretmenlerim. Süreç sıkıntılı, ama kazanan biz olacağız.