Haklısınız sayın hocam. o yüzden pek çok arkadaşımızın uyguladığı bir yöntemi 2008-2009 da ve sonraki yıllarda da 4 kez olmak 5 kez okuttuğum 1. sınıflarda uygulamış ve çok iyi netice almıştım.
Harflerin hepsini veriliş sırasına göre asıyoruz ve her gün zorlamadan harflerin seslerini söylüyoruz. Okul açıldıktan 20-30 gün sonra 29 sesi de tanıyorlar. ama biz yavaş yavaş sesleri veriyoruz. İlerleyen zamanda tüm sesleri bildikleri için sizin bahsettiğiniz okuma stratejisi devreye giriyor ve öğrenciler okumayı bir anda söküyorlar.
Tüm seslerin birkaç haftada verilmesi okuma yazma için kullanılan yöntemlerden biridir. Yalnız bunun için bazı şartların gerçekleşmiş olması gerekiyor. Öncelikle ana sınıfı zorunlu olmalı. Yani gelecek tüm öğrencilerin okul öncesi eğitimi tam olmalı. Başka bir şart da aynı yaşta olmaları. Yani ay hesabına vurulunca özellikle ilk 6 ay doğumlu çocuklarda bu teknik kullanılabilir. Tüm bunların dışında dikkat eksikliğinden tutun da öğrenme güçlüğüne kadar tüm bireysel farklılıklar okul öncesinde tespit edilmeli. Bunlar sağlanmışsa ve şartlar uygunsa sınıfa tüm sesler birkaç haftada verilebilir.
Zaten bizim bu şekilde ilerlememizin sebebi öğrencilerdeki bireysel farklılıklar. Bazıları anasınıfına gitmiş oluyor, bazıları hayatlarında ilk kez kalemtraş görmüş oluyor. Düşünün yani bu kadar farklılık varken en uygun yöntem ses temelli, harf gruplu okuma yazma eğitimidir.