Benzer tepkileri bizim de göstermemiz gerekir. Teşekkür ediyorum
size değerli öğretmenim
aşağıdaki dilekçeyi üst yazıyla dün M.E.B.na yolladım. sonucu sizlerle paylaşırım.
SERİNYOL ATATÜRK İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
(M.E.B. Temel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İletilmek Üzere)
............................. İlkokulunda ....................... olarak görev yapıyorum. Dilekçemi yazmamdaki amacım Sınıf ile Branş Öğretmenleri arasındaki eşitsizliği dile getirmek ve bunun giderilmesi için çalışma yapılmasını istemektir.
5-6-7-8.Sınflara yönelik başlatılmış olan Destekleme ve Yetiştirme Kursu büyük ve takdir edilecek bir atılımdır. Bakanlığımızı bu atılımından dolayı kutluyorum. Biz sınıf öğretmenlerine bu noktada bir haksızlık yapılmış olduğu görüşündeyim. Branş Öğretmeni kurs açıyor ve kurs açtığı için her ay 0,5 hizmet puanı alıyor. Bu da İller Arası, İl İçi, Özür Gurubu atamalarında kendisine olumlu şekilde yansıyor. İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılması söz konusu olmadığından, Sınıf Öğretmeni kurs açamıyor ve her ay 0,5 hizmet puanı alamıyor. Hâlbuki ortaokullardaki tüm dersler ilkokullarda da var. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü
Destekleme ve Yetiştirme Kursunda görev alan bir öğretmen örneğin haftada 16 saat, ayda 64 saat derse girmiş olsun. Bu 64 saat karşılığında 64x20=1280 T.L. ailesine maddi katkı sağlarken, ilkokulda kurs açılamadığından dolayı bizlerin ailemize maddi katkısı kocaman bir 0 olmaktadır. Branş öğretmenleri bu maddi katkı ile çocuklarına daha iyi imkânlar sunarken, amirlerimiz olarak sizler bizim evlatlarımıza(3 ve 7 yaşlarında iki çocuğum var) bu durumu nasıl izah edeceksiniz?
Bu 1.eşitsizliktir. (Hatta bu 1.eşitsizliği daha da pekiştirmek gerekirse Kadrosu Ortaokulda olan İngilizce ve Din Kültürü öğretmeni kurs açabiliyorken, kadrosu İlkokulda olan aynı öğretmenler İlkokulda Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılmadığından dolayı kurs açamıyor)
Gelelim 2.eşitsizliğe İlkokulda sınıf öğretmeni maaş karşılığı 18 saat derse girmekte, branş öğretmeni maaş karşılığı 15 saat derse girmektedir. Haftada 30 saat derse girdiklerinde Branş Öğretmeni: 20 Saat ek ders ücreti alırken, Sınıf Öğretmeni: 15 saat ek ders ücreti alır. Ay içerisinde haftada 30 saate giren sınıf öğretmeni kendisine yazılan 60 saat ek ders karşılığında 512 TL ek ders ücreti almaktadır. Yine aynı ay içerisinde haftada 30 saat derse giren bir branş öğretmeni kendisine yazılan 80 ek ders saati karşılığında 682,66 TL ek ders ücreti almaktadır. Ek ders yönetmeliğinin 5. Maddesinin b fıkrasında geçen Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat ders okutmakla yükümlüdürler cümlesinde değişiklik yaparak sorun çözümlenir.
Sınıf Öğretmenleri Sosyal Medyada bu iki durumdan son derece rahatsızlık duyduklarını dile getirmektedir. Özellikle 1.durum Sınıf Öğretmenlerinde büyük bir rahatsızlık yaratmıştır(2.durum yıllardır var ve düzeltilmesi yönünde bir adım atılmadı). Dün bir velim aynen bana şunu söyledi: Hocam, neden ilkokullarda kurs açılmıyor? Biz de çocuklarımıza kurs açılmasını ve kurslara gelip akademik yönden daha da gelişmelerini istiyoruz. Gördüğünüz gibi velilerimiz de bu durumdan rahatsız. Şunu da belirmekte fayda var: İlkokullarda çocuklar yaş gurubu olarak küçük olduğundan kursa gerek yok denmesin. Velilerin büyük çoğunluğu çocuklarını özel etüt merkezleri, hızlı okuma kursları, mental aritmetik vb. gönderiyor. Bakanlığımızdan bir an önce bu iki sorunumuzun düzeltilmesi yönünde çalışma yapması istirhamımdır.
Bilgilerinize arz ederim.