Okul müdüründen öğrendim.Velilerimden biri BİMER e şikayet etmiş. Öğretmen 30 sayfa ödev veriyor( yarıyıl tatili için hazırladığım ödev olsa gerek. Ne kadar da uğraşmıştım onu hazırlamak için ...) okulda bir harf bile öğretmedi. Okuma yazmayı evde biz öğretiik diye. Ardından da eklemiş ''ALDIĞI MAAŞI HAK EDİYOR MU SORUYORUM SİZE'' diye. Her ne kadar moralimi bozmamaya çalışsamda epey bozuldu. En azından harfler bitinceye kadar moralimi bozmayayım da çocuklar etkilenmesin istiyorum. Veli için acıyorum sadece. Olmaz da çocuğumun öğretmeni hakkında bende böyle bir düşünce hasıl olsa o sınıfta bir an bile tutmam. Ben hiç bir insan için aldığı ücreti hak ediyor mu deme cüretini kendimde göremiyorum. ![Üzgün :(](/cdn/sm/default/sad.gif)
Öğretmenim öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda öncelikle sabırlı olun. Zamanın birinde bir velim benim arabamın tekerine çivi çakmıştı. Ben öğrencisine durumu yansıtmadım. Nasıl doğru biliyorsam öyle devam ettim. Tartıştığımızda biraz bağırdım çağırdım bir daha ne okula geldi ne de yüzünü gördüm. Sonuçta çocuğu okudu yazdı. Bazı veliler biraz çevrenin dolduruşuna geliyorlar. O kadar ödev verilir mi? Bak bizim öğretmen vermiyor. Ben de çevremde bu tür yakınmalar duyuyorum.
Burada önemli olan verilen ödevin takibini yaparken çocukları çok fazla sıkıştırmamak gerekiyor. Bu çocuklar haliyle çocuk oldukları için evde sürekli mızıklıyorlar ödev yapmak istemiyorlar bu sefer ne oluyor annenin rahatı bozuluyor. Hergün saatler çocuğun peşinden koşup ödev yaptırmaya çalışıyor. Hatta bazen kendisi yapıyor. Ben buna şahit oldum. Öğretmen arkadaşımızın çocuğuna öğretmeni bir akşam için 8 sayfa ödev vermişti. Biz de o akşam onlara misafirliğe gittik. Allahım gittiğime gideceğime pişman oldum. Çocuk sürekli mızıklıyor. Ayakta uyuyor resmen herşeyi annesine babasına soruyor. 3-4 saat uğraştılar çocuk en son yorgunluktan yığıldı kaldı gerisini bizim öğretmen arkadaş kendisi yaptı. Çocuk öğretmeninden çok korkuyordu sürekli ağlıyordu. Ödev verirken biraz da ev ahalisini düşünmek gerekiyor galiba.
Ben hergün bir sayfa mutlaka ödev veriyorum ama haftada bir gün kontrol ediyorum. Yapmayan yada yapamayan çocukları çok fazla sıkıştırmıyorum. Okumayan yazmayan çocukları asla gereğinden fazla sıkıştırmam. Onlar çocuk eğer ellerinde olsa okumak istemezler mi? Demek ki çocukda o kabiliyet yok ben kızsam bağırsam kendime zarar veririm. En iyi öğretmen evde ve okulda sorun çıkarmayan öğretmendir bunu unutmayın. Zamanımızda sistem bunu gerektiriyor. Ev ödevi vermek yönetmelik gereği yasak diye biliyorum. Kitapların çalışma sayfaları var. Herşeyi okulda yapın diyor bizi yönetenler. Performans görevini bile okulda yapıyoruz. Bence kraldan çok kralcı olmamak lazım. Bizden ne yapmamızı istiyorlarsa onu yapalım yeter.