Hocam cok ödev verilmesi ile cocuğun verileni alması arasında bir ilişki yok ki. Verilen okulda verilir alınır. . Sizin fazla ödevi normal karşılamanız benim çok tuhafıma gitti. Hocam özet şu, sizin çocugunuz (Allah bağışlasın ve zihin açıklığı versin) zaten iyi bir öğrenci imiş.. Makul ödevlerle yine böyle iyi olurdu.
Yapmayın etmeyin kıymetli ,üretken, çalışkan arkadaşım benim. Normal demeyin çok ödeve.
ben bize verilen ödevi söyledim.
verilen ödev yaprak testti. ileriki sınıflarda da matematik olimpiyatı sorularına doğru evrildi. 4. sınıfta 6. sınıf soruları çözdürmeye başladı. test soruları hepimiz biliyoruz ki. her soruda çocuk bakış açısını geliştirir. hızlı çözme alışkanlığı kazanır.
yoksa şu sayfayı 10 kere oku, 5 kere yaz tarzı bir ödevin çocuğa tabi ki getirisi olmaz.
fakat beyefendi de çocuğa verilen ödevlerin okuma anlama matematik problemi olduğunu söylemesine istinaden söyledim ben.
ödev az veya çok da demedim. sadece bilginiz olsun bu ödev azalmayacak artarak devam edecek gibi görünüyor dedim.
her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. galiba sizin öğretmeniniz bu tarz bir öğretmen, çocukları sınavlara hazırlıyor gibi görünüyor dedim. hatta bu konuyu öğretmenle görüşün amacı sadece buysa (var çünkü öyleleri bir kaç çocuk için bazı çocuklardan vazgeçenler) çocuğunuz yıpranmasın öğretmen değiştirmeyi bile düşünün dedim. ilk dönemin son 10 gününde 10 harfi verip 15 tatilde veli çalıştırsın diyen öğretmenler de gördüm ben.
ben en baştan beri söylüyorum. benim kaybedecek öğrencim yok. yavaş yavaş gidiyorum. bana bu yıl bakanlık 100 içinde sayılarla toplama çıkarma yap demiyor. çizgili deftere çiçek gibi yazsın demiyor. ama sınıfta tek sizin çocuğunuz yok ki. bir veli de geliyor diyor ki.. vay efendim diğer sınıf test çözüyor. veli gelip öğretmene bu şekilde baskı yapıyorsa öğretmen ne yapsın dayamıştır testi. yapan yapar yapamayan kalır demiştir. çünkü bazı okullarda öğretmen veliye güveniyor. çocuk yapamasa da anne baba öğretir diyor, öğretemiyorsa tutar bir öğretmen öğrettirir diyor. benim bir öğrencim var şimdi 1. sınıfa gidiyor güzel okuyamadığı için okuldan soğumuş boş vakitlerimizde birlikte çalışıyoruz. aile ne yapsın ? ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin.
toplantılarda veliler bu konuları mutlaka dile getirmeli. öğretmenin ve diğer velilerin görüşlerini bilmelisiniz. çünkü o sınıfta 30 -40 tane farklı aile var.
ve en başta buna bir veli olarak cevap veriyorum diye de belirttim. çünkü şöyle de bir şey var. çocuk okula başlayınca anne baba hiç bir şey bilmiyor her şeyi öğretmeni biliyor diyor. 1. sınıfta a harfini yanlış yapıyordu. söylüyorum düzeltmiyordu. hayır diyordu öğretmenim böyle gösterdi. öğretmenine söyledim o düzelttirebildi.
ben çocuğuma test çöz desem çözmezdi. ama öğretmen verince çözüyordu.
çocuklar sınava dayalı bir sistemde büyüyor. başarı sınavla ölçülüyor. veliler olarak bir çok veli de öncelikli olarak öğretmenden bunu bekliyor. bugün hiç kimse çocuğum gittiği okulda hazırlandı ve basketbol milli takımına seçildi diyemez sanırım. Allah razı olsun tabi bizim öğretmenimiz sınıfı bütün resim yarışmalarına bütün satranç turnuvalarına götürdü. biz veliler olarak çocuğumuz her yönden başarılı olsun istiyoruz fakat sonuçta çocuğun da bir kapasitesi var.
ben tabi ki o öğretmenin şu anda öyle yaparak ne amaçladığını bilemem.
önemli olan öğretmeninizin sizin çocuğunuzun başarılı olabileceği dalı seçmesine yardımcı olması. sadece akademik olarak değil her konuda çocuğa seçenek sunarak önünü açan öğretmen en iyi öğretmendir. her çocuk matematik bilecek diye bir şey yok. bazı çocuk güzel kitap yazar, bazısı güzel resim yapar bazısının bir spor dalına yeteneği olur, kimisi güzel bir enstrüman çalar.
çok ödev normal demedim. çocuk bunu tolere edebilirse sınavlara yönelik olarak size bir artısı olur demek istedim sanırım bu normal gibi algılandı. ödev çocuğu geliştiriyorsa çocuk kendi başına yapabiliyorsa verilebilir.
evet öğretmeniniz sadece eve soru gönderiyorsa
bunu çocuk yapabiliyor mu yapamıyor mu takip etmiyorsa
ve çocuğun önüne sürekli soru yığıyor, tüm çocuklardan aynı başarıyı bekliyorsa yanlış yapıyor.