Bugün serbest etkinlikler dersi işlenmedi. 5-6 öğrencim hariç diğer öğrencileri erken yolladık. Müdüre ek ders kesilir mi diye sordum. Kesinlikle hayır dedi. Bir kaç veli hariç itiraz eden olmadı.
Hocam müdürünüz öğrencileri neye dayanarak eve gönderdi?
Velilerden herhangi bir şikayet gelirse soruşturma yer. Müdürün öğrencileri eve gönderebilmesi için bir neden olması lazım. Yoksa hiç bir sebep yokken öğrencilere "Hadi bakalım eve gidiyorsunuz!" diyemez. Ha, ne olur; velilerden almış olduğu "serbest etkinlik dersine girmesini istemiyorum" dilekçesine bağlı kalarak gönderebilir..Öyle bir şey yoksa nasıl gönderebilmiş anlamış değilim.
Öğretmenin ekdersinin kesilebilmesi için sınıfta bu zorunlu durumdan dolayı
bir tane bile öğrencinin olmaması lazım. Ki sizin beş öğrenciniz o ders saati içinde ve sız sınıftasınız.Sınıfta bir öğrenciniz bile olsa ekders alırsınız.