Merhabalar herkese
![Mutlu :)](/cdn/sm/default/smiley.gif)
Koştur koştur geçti bir gün daha. İlk ders hayat bilgisi günümüzü planladık. Morpa kampüsten izledik, çalışmalarını yaptık. "Bak yavrum, dur yavrum" geçti ders. Türkçe'de biraz tangram oynadık. Çizgi çalışması yaptık. Uyum kitabında şu marketteki çocukları yaptık ama beni çok yordu o çalışma. Resimlerde boyanacak alanlar çok belirsizdi. Boyamada kötü olan çocuklar çok zorlandı. Bişey daha yaptık Türkçe'de ama hatırlayamıyorum şu an. Rehabilitasyona ihtiyacım var sanırım
![Göz kırpıyor ;)](/cdn/sm/default/wink.gif)
matematikte küp kürek silimrirlerle tekrar yaptık, bunlara benzeyen resimleri bulup kestik. Artık iyice öğrendiler. Karıştıran kalmadı. Bazen isimlerini unutan oluyor ama çok nadir. Prizmayı yarın öğreteceğim. Sonra da hepsiyle oyun oynayacağız. Kuleler falan yaparız. Dün mü gördüm burada bir robot yapılmış. O da çok hoşuma gitti. Oyun ve fizisel etkinliklerde dansedip kurtlarımızı döktük. Serbest etkinlikte de küpler kürelerle sınıflandırma çalışmasıyla son derece tuhaf görünen bir poster hazırladık. Ama benim en ufak müdahelem olmadığı için bence başarılı.
Biz zümremle kasım başında geçelim diyoruz ama şu an çizgilerde yapamayanlar çoğunlukta. Noktaların üstünden gitmek bile sıkıntı oluyor. Her gün bir yada iki ders fazla zorlamadan çizgi çalıştırıyorum. Makas bol bol kullandırıyorum. Sınıfın tamamı hazır olmadan seslere geçmeyi düşünmüyorum. İlk günden seviye grubu oluşturmaya gerek yok. Ama aile desteği yüksek ve yaşı büyük sınıflarda yavaş yavaş seslere geçilmesi mümkündür.
Ben erken bitirenlere ek çalışma ya da oyun veriyorum. Yapacak işi olmayan çocuğun gürültü yapması normal. Sürekli meşgul olacakları bir ortam olmalı. Bir de belirlediğim süre dolunca çalışmaları topluyorum. Bitiremeyenler üzülüyor bir sonraki sefere daha hızlı oluyor. Oyalananlara anında müdahele ediyorum. "Sanırım bunu herkesten önce bitiremezsin" meydan okuması ve "bakalım kim vaktinde bitirecek?" çağrısı da işe yarıyor.