t harfi için gereken yukarı çıkış ve iniş hareketleri önceki çalışmalardan pekiştirildiği için harfin öyküsü anlatılarak, yazma çizme çalışmalarına başlanır.
Çocuklar dün akşam bizim elektriklerimiz kesildi. Sizin de kesildi mi? Elektrik uzun süre gelmeyince biz de belediyeyi aradık, meğerse çok rüzgar olduğundan elektrik direğinin tepesi kopmuş. Neyse sonradan geldi. Bakın direk nasıl olmuş? Tepesindeki bölüm uçmuş. (Resimdeki kırmızı bölüm silinir.)
Böyle telleri çizince bu şekil bana çok tanıdık geldi. Yoksa bizim alfabede var mı, haydi gelin bakalım. Bu telli harfi size öğreteyim mi? Önce yukarı çıkıyoruz, sonra direğin üstünden geri iniyoruz. Ama inerken biraz kaydırak gibi kayabiliriz. Telini çizmeyi unutmayın. Öğrenciler tahtada çalışırlarken, direğin tepesinin en üst çizgiye değmesi gerekiyor ama rüzgar uçurduğu için tepesi yok. O kısmı çizmeyeceğiz, satırın üst çizgisine değmeyeceğiz.
Büyük T Çocuklar, bizim elektrik direğimiz kopmuştu ya geçenlerde, işte o direği sonunda onardılar. Artık direğimiz eskisinden de büyük görünüyor. Bakın nasıl oldu? Bu şekil bizim alfabemizde var mı? Bulalım mı? Haydi havada yapalım. Önce şemsiye sapı var, sonra da minik bir dalgası. Dikkat ettiniz mi, büyük harflerimiz hep en üst çizgiye değiyorlar, çünkü onlar anne harfi, boyları uzun. (
anne harfi dememin sebebi yetişkinlein daha büyük ve uzun boylu olduğunu anlatmak, bir de yetişkin harflerin yanyana yazıldığında el ele tutuşmadığını kavratmak. babanız ve amcanız yolda giderken el ele mi gidiyor? Tahtada, geniş aralıklı çalışma kağıtlarında, defterde çalışılır.
Büyük t harfi yanına gelen harflerle bağlanmaz. Çocuklar elektrik direği tehlikeli olduğu için, oyun onarken iplerimizi direğe bağlamıyoruz. Bu harfimizin yanına gelen harfler de çarpılmasın diye onunla el ele tutuşturmayacağız.