Bütçeden en büyük payı MEB alıyor ama köy öğretmenleri halen kendi maaşlarıyla okul ihtiyaçlarını karşılıyor.İşte örnek:
2 yılda tek başıma aşağıdaki işleri 2000 TL den fazla para harcayarak yaptım. Şu an okuldan 500 TL den fazla alacağım var. Ödenek verilmediği için alacağımı okula hibe ettim. Yaptıklarımın hiçbirinden pişman değilim ama okulun parası olsaydı yapacağım işleri de hallederdim.
YAPILANLAR
1. Yangın köşesinin boyanması ve imkanlar ölçüsünde düzenlenmesi.
2. Müdür Odasına-Mezre İÖO’ndan- koltuk getirilmesi, internetin ve telefonun bağlanması.
3. Eskimiş ve yıpranmış mevsim şeridi ve grafiklerin yerine-Mezre İÖO’ndan-yeni çerçeveli mevsim ve grafik tabloların getirilmesi.
4. Okulun boya , sıva ve pencere onarımının yapılmasının takibi.
5. Bilgisayarın ve yazıcının tamiri; kuruyan kartuşların değiştirilmesi.
6. WC ’lerin foseptik çukurlarının hazırlanarak, yapımı için 3 römork kumun Arındık Köyü’ndeki barajdan getirilmesi ve su tesisatının bağlanması. Ayna takımları, sıvı sabunluk vd. malzemelerin WC’lere yerleştirilerek kullanımının sağlanması.
7. Sınıf kitaplığındaki kitap sayısının arttırılması (24’ten 950’ye) ve 100 Temel Eser setinin satın alınarak kitaplığa kazandırılması.
8. Futbol(2), basketbol(2) ve voleybol(2) topları alınarak küçük çaplı oyun alanları oluşturulması. Direkli basketbol potasının Gençlik ve Spor İl Müd.’nden alınıp getirilerek antipasının sürülmesi, boyanması, çukurunun kazılıp yerine monte edilmesi.
9. Okulun malzeme ihtiyaçlarının çeşitli yerlerden kısmen temin edilmesi.
10. Öğrencilere satranç oyununun tanıtılması, satranç takımı alınması ve belirli aralıklarla-özellikle bayramlarda-okul içi ödüllü turnuvalar yapılması.
11. Evrak klasörlerinin yeniden düzenlenmesi.
12. Okul-Aile Birliğinin kurularak, birlik adına bankadan hesap açılması.
13. Okulun yakacak ihtiyacının temin edilerek getirtilmesi.
14. Çöp kovalarının (3 adet ) ildeki depodan alınarak getirilmesi.
15. Yeni kaydolan 1. sınıf öğrencilerinin Sosyal Yardımlaşma’dan burs almasının sağlanması ve alanların da devam takip formlarının zamanında işlenerek teslim edilmesi.
16. Eski ve kullanılmaz eşyaların demirbaştan düşümünün yapılarak onayın alınması. Yeni taşınırların TMY’ne uygun olarak TİF işlemlerinin yapılması.
17. Okul için temizlik malzemelerinin (fırça, çekpas, el sabunu, sıvı sabun, ayna takımları, sıvı sabunluklar, rulo …vs) satın alınması.
18. Sınıfın duvarına dijital (gün, ay, sıcaklık gösteren, alarmlı) duvar saati satın alınması.
19. Öğrencilerin haftalık ağırlık ölçümü için baskül satın alınarak, haftalık ölçüm yapılması.
20. Bilgisayar kasasının arızalı sürücüsünün yerine LG marka yeni sürücü takılması ve bilgisayara yeni format atılması. Okula nokta vuruşlu EPSON yazıcı getirilmesi.
21. Eksik kırtasiye malzemelerinin (Koli bant, cambant, yapıştırıcı, daksil, A4 kağıt, zımba ve teli, cambant kesme aleti, makas…vs) satın alınması.
22. Ecza dolabı oluşturularak, malzemelerinin (Yara bandı, pamuk, kolonya, oksijenli su, sargı bezi, ağrı kesici…vs) temini.
23. Bilgisayara güç kaynağı alınması, okul kapılarının tamiri ve anahtarlarının çoğaltımı, öğrencilerin seviyelerine uygun film, fotoğraf, slayt ve görsellerin yeri geldikçe getirilip izletilmesi.
24. Tutulması gerekli tüm defter ve evrakların sayfa numaralarının yazılarak onaylarının yapılması, eksikliklerin giderilmesi, mühürlenmesi ve ciltlenmesi.
25. Bağlı olunan Sütlüce Köyü Analog santralinin ADSL’e uygun dijitale çevrilmesi için girişimlerde bulunularak sonuç alınması, ilgili yerlere başvuruların yapılarak(Resmi yazı, e-mail ve bizzat görüşülerek) santrale uzak olan okulumuza ADSL bağlantısının kurulması yönünde girişimlerde bulunulması.
26. Yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursu açılarak katılanların okumaya geçirilerek kendilerine sertifika verilmesi.
27. Öğrencilerin sağlık taramasından geçirilmesi, gerekli görülenlerin ilgili sağlık kuruluşuna sevklerinin yapılması. Geçmişte Verem aşısı olmamış olanların Verem Savaş Dispanserine gönderilerek aşılarının yaptırılması. Ayrıca Göz tarama testi yapılarak sorunu olanların gecikmeden göz doktoruna yönlendirilmesi.
28. Okul mühürü alınması için Darphane hesabına tekrar para yatırılarak gerekli girişimlerin yapılarak mührün teslim alınması. Mühür beratının çerçeveletilerek ilgili kısma asılması. Teslim alma makbuzunun bir nüshasının tekrar Darphane adresine gönderilmesi.
29. Okulun ve lojmanın tıkanan bacalarının temizlenmesi. Lojmanın kırık banyo penceresinin PVC yapılarak yenilenmesi. Okul ve lojmanın içinin komple boyanması.
30. İstekli öğrencilere mesai sonrası gönüllü olarak, gündüz veya gece ek dersler verilmesi.
31. Kız ve Erkek WC’lerine birer ayna takımı ve sıvı sabunluk (maşrapa, WC kağıdı, sıvı el sabunu…vb) alınarak monte edilmesi.
32. Okul tabelasının, sınıf ve müdür odası levhalarının mevzuata uygun olarak yenilerinin yapılarak, ilgili yerlere asılması.
33. Eski ve kırık kitaplığın sökülüp yerine Atatürk İ.Ö.O.’ndan getirilen yeni kitaplığın yerleştirilmesi.
34. Eski sınıf panolarının (3’lü takım) yerine, mevzuata uygun olanlarının yaptırılarak sınıfa ve müdür odasına takılması.
35. Geçen yıl ve bu yılın büyük bölümünde arızalı olan okul telefonuyla ilgili olarak silsile yoluyla gerekli yazışmaların Telekom Müdürlüğü ile yapılarak santrale bağlı tüm hatların sağlıklı hale getirilmesi.
36. Okulun kesin sınırlarının belirlenmesi için ilgili birimlerle temasa geçilerek tapunun çıkarılması. Yeni okul binası yapımı için İl MEM’den ve Bayındırlıktan mühendislerin getirilip binanın inceletilmesi (Yeni inşaata gerek duyulmayıp, onarım kararı çıkarıldı.Ancak herhangi bir onarım yapılmadı.).
37. Kitaplıktaki kaynak eser sıkıntısının giderilmesi amacıyla F.Ü. Kütüphanesi’nden Meydan Larousse setinin temin edilerek internetin olmadığı okulumuzda öğrencilerin Proje ve Performans ödevlerini rahatlıkla hazırlayabilmelerinin sağlanması. Ayrıca merkezdeki büyük ilköğretim okullarının tamamına yakınına gidilerek öğrencilerin seviyesine uygun kitap ve diğer eksiklerin tamamlanması.
38. 3.,4. ve 5. sınıf öğrencileriyle hafta sonu eğitim ve gezi amaçlı: Üniversite, Arkeoloji Müzesi, Kütüphane, Harput(Kale,Ulu Cami,Harput Evi, Balakgazi Parkı), Akgün AVM, Moğol Sirki ve Fuar gezisinin yapılması.
39. Havaların düzelmeye başlamasıyla birlikte periyodik olarak köyün doğal güzellik arz eden piknik yerlerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gidilerek öğrencilerin dinlendirilmesi.
40.Okulun içinin komple boyanması.
41. Belediye Başkanlığı’ndan okulun zemininin yapılmasıyla ilgili olarak, yardım sözü alınması.(Ancak 2 ay uğraşıldığı halde herhangi bir yardımda bulunulmadı).
42. Mis Holding’in düzenlediği kompozisyon ve şiir yarışmasına 5.Sınıf öğrencisi Ebru DOĞAN’ın katılımının sağlanması.
43. Kaymakamlığın düzenlediği kitap okuma kampanyasına 2.,3.,4. ve 5.sınıflar bazında katılımın sağlanarak, öğrencilerce hazırlanan yüzlerce özetin İlçe MEM’e teslim edilmesi.
44. Köyde tarama yapılarak okuma-yazma bilmeyenlerin tespit edilip kurstan geçirilmesi.
45. Okul adına WEB Sitesi oluşturularak, gerekli bölümlerin yüklenmesi.
46. Goncalar Solmasın Derneği’nden her öğrenci için 1 adet olmak üzre 19 adet yardım klasörü alınarak öğrencilere dağıtılması.
47. Sıralara örtü alınıp terzide dikilmesi.
48. Lojman fosseptiğinin kapatılıp, tahliyesinin öğrenci tuvaletlerinin fosseptik çukuruna verilmesi.
49. Öğrencilerin Nestle’nin ödüllü ulusal resim yarışmasına katılımının sağlanması.
50. Gelirler İdaresi’nin ödüllü 100 fiş toplama kampanyasına tüm öğrencilerin katılımının sağlanması.
51. Kaymakamlıktan 50 m2 lik fayans ve alçı alınarak, il merkezindenden getirilmesi.
52. Ilık havalarda kullanılmak üzre 2 adet UFO ısıtıcı satın alınarak sınıf duvarına monte edilmesi.
52. Özel bir kuruluştan kalemlik setleri getirilip öğrencilere dağıtılması.
53. İlden ustalar getirilerek okul zemininin tamamen fayansla döşenmesi ve lojman kanalizasyonunun yenilenip lojmana WC yapılması.
54. Sınıfa yeni yazı tahtası getirilmesi.
55. Uydudan i.net bağlantısı için yapılan girişimlerden sonuç alınması.
YAPILACAKLAR
1.Oyun alanı oluşturabilmek için yeni girişimlerde bulunmak ve geçici olan binanın kalıcı hale getirilmesi. Tapuya göre planlama yapılarak ihata duvarı, yeşil alan, oyun alanı…vb. oluşturulması.
2. Okul kitaplığının kitaplarının daha da arttırılması için ilgili yerlerle irtibata devam edilmesi.
3. Öğrencilerle okul çıkışı yakın yerlerdeki mangallı pikniklere devam edilmesi.
4. Okul-Aile Birliği adına banka hesabına yatırılmak üzere yapılan ve yapılacak olan harcamalar için para sağlanması.
5. Okul çevresinin daha düzenli hale getirilmesi.
6. Tavanı damlayan WC ‘lerin üstüne 20 metrekare ölçüsünde kalın naylon örtülmesi, sacdan çatı yapılması veya dış üst cephesinin zift ile kaplanması.
7. Eskimiş dosyaların yenileriyle değiştirilmesi.
8. Zil alınması ya da temin edilmesi.
9. Özellikle Fen ve Teknoloji derslerindeki etkinliklerde kullanılmak üzere eksik labaratuar malzemelerinin temin edilmesi.
10. Basket potasına file takılıp, yeniden boyanması.
11. Yangın köşesi takımı alınması ya da eksiklerin (yangın tüpü, kürek, kazma, kova, demir çengel) giderilmesi.
12. Kamu kuruluşları ve özel kuruluşlardan okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere nakdi ya da ayni yardım (kırtasiye malzemeleri, giyecek, yakacak, bilgisayar, spor malzemeleri, burs, kitap, dergi ve nakit) girişimlerinin yapılması.
13. Yer temin edilerek Ana Sınıfı açılmasının sağlanması.
14. Tarama yoluyla belirlenen okuma-yazma bilmeyen 5 vatandaşa 1.Kademe Okuma-Yazma Kursu açılarak köyde okuma-yazma oranının %100’e çıkarılması.
15. Oluşturulan WEB Sitesinin zenginleştirilerek güncelleştirilmesi.
16. Basket sahası düzenlemesi.
TEBRİKLER?
TEBRİKLER?
?
AYNISINA YAKININI BENDE YAPTIM VE YAPIYORUMDA,,,,,
BİZİM GİBİLER OLDUKÇA NE KÖYLÜ NEDE MİLLİ EĞİTİM OKULLARA BAKMAZ TABİİKİ