köy yerinde ne gelir kaynağından söz edilebilir ki. bende sadece 1 yıl asker öğretmen olarak batman'ın köyünde çalıştım. bir kere il m.e.m. okulu tamir ettirmesi, yoğun yalvarmalar vs. ile olabilir. o da canları isterse...
veliler fakirdi, muhtar da senede ya 2 ya da 3 kere okula gelmiştir. yani "burası bizim okulumuz, burda bizim çocuklar okuyor. (ilerde de okuyacak) burayı tamir edelim, ne eksiği varsa giderelim" mantığı köylü ve muhtarda yokdevlet yapsın mantığı var. halbuki soba tütünce öksüren, kötü tuvalete giden devlet değil kendi çocukları.
Hocam doğudaki okulları genellememek lazım. 8 sene doğuda köy okullarında çalıştım ve oradaki mantık "Devlet yapsın" dı. Veliler ve muhtarlar sadece okula yardım geldiğinde okula gelir. Şimdi ise memleketimdeyim, yine bir köy okulu. Bütçe oluşturduk, yüzde doksan oranında bütçeyi toparladık, okulun eksiklerini giderdik, önümüzdeki sene içinde ufak bir aktarım yaptık, sene başında elimizde bir miktar para ile çalışmalara başlayacağız. Geçen hafta MEM'e gitmiştim şube Müdürü "senin okulda yapılacak işler vardı değilmi dedi, hemen telefona sarıldı teknikeri çağırdı müdür beyle ilgileniver ihtiyaçlarını halledelim dedi. Ertesi gün okulun kat planıyla gittim ölçüleri verdim, başka acil bir isteğin var mı dedi, okulun önüne 3x3 küçük bir tören alanı yapabilirmiyiz dedim, öyle tören alanı olmaz dedi 4,5x25m lik alan işini görürmü dedi. Birde odadan çıkarken 1 tane kilitli kitaplık dolabı istedim, 1 ay sonra gel ne eksiğin varsa halledelim dedi. Demekki yapan yapıyormuş.