Sayın öğretmenim. Güzel bir soru sormuşsunuz.
Gerçi sorulacak çok soru var, fakat hemen şimdi aklımıza gelenleri sıralayalım.
- Birleştirilmiş sınıf uygulaması ne zaman kalkacak?
- Milli Eğitim Bakanlığında, tüm merkez ve taşra teşkilatlarında torpil, haksız uygulamalar ve siyasi tercihe göre atamalar son bulacak mı?
- Devlet olarak daha üstün nitelikli öğretmen yetiştirmek için neler yapacaksınız? Çünkü okuduğumuz kitaplar ile gerçek dünya çok farklı. Üniversitede öğretmenlik bilgileri dışında birçok ders var. Öğretmen adayı bu derslerden de geçmek zorunda.
- Öğretmenlerin özlük hakları ve saygınlığı ne olacak?
- Öğretmenlerin sorumluluğu çok neredeyse hiç yetkisi yok. 6.,7. veya 8. sınıfta okuyan bir öğrencinin 8 tane zayıfı bile olsa şök'le geçiyor. Sizce bu doğru mu? Örneğin bir Türkçe öğretmeni bir yıl boyunca uğraşıyor, öğrenci hiç çalışmıyor. Şök'te diğer öğretmenler "geçsin" diyor, öğrenci sınıf geçiyor. Madem tüm öğrenciler sınıf geçecek, o zaman neden yazılı, sözlü sınavlar yapılıyor? Neden proje, performans, araştırma ödevleri veriliyor?
- Öğrenci ilk dönem okula gelse tüm dersleri 2 olsa, ikinci dönem gelmese sınıf geçiyor. Sizce bu doğru mu?
- Öğretmenevlerinin durumu ne olacak? Öğretmenden çok valilerin, belediye başkanlarının, üst düzey bürokratlarının misafirleri kalıyor.
- Çeşit çeşit öğretmenlik sizce doğru bir uygulama mı? Kadrolu, sözleşmeli, vekil ve ücretli öğretmenlik konuları ne olacak? Hepsi de aynı işi yapıyor.
Sayın öğretmenim. Daha fazla zamanınızı almayım. Şimdilik bunlar aklıma geliyor.
Size aynen katılıyorum öğretmenim.Her konuya değinmişsiniz.
Bir tane de ben eklemek istiyorum.Gerçi fiziki şartlar uygun değil.İlköğretim birinci kademe ile ikinci kademe aynı binalarda olmasın.Ayrı binalara yerleştirilsin. derdim...