Minik Yıldızların “Connecte-Ed In Digit@lotropo Etwinning Projesi

Sakarya Serdivan Yunus Emre İlkokulu 2/A sınıf öğretmeni Aslı ARSLAN’ın da ortak olduğu “Connecte-ED in Digit@lotropolis” eTwinning Projesi, Türkiye (8), Portekiz (4), Moldova Cumhuriyeti (2), Romanya (1), Yunanistan (1) ve Kuzey Makedonya (1) olmak üzere toplam 17 ortak ile yürütülmektedir. 

Öğrencileri sanal şehir Digitalotropolis'e yerleştirerek kültürlerarası bağları ve dijital okuryazarlığı teşvik etmeyi amaçlayan projede birçok farklı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu proje, öğrencilerin teknolojiyi doğru kullanma becerilerini geliştirip onları yetişkinliğe hazırlamayı hedeflemektedir. Etkinlikler, dijital araçları kullanarak öğrencilerin yaratıcılığını artırmayı ve modern dijital dünyanın ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. Öğrenciler, AR ve VR gibi dijital uygulamaları öğrenmiş ve dijital araçlarla çalışma ve navigasyon yeteneklerini geliştirmişlerdir.

  • 2 2
  • 22 Haziran 2024 19:53 277
  • asliogretmen
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK