Hocalarim günaydın.. Tedirginligim bi turlu bitmiyor ilk atama tek öğretmen ve dolayısıyla mudur yetkililik. Açıkçası bu zamana kadar evrak adina hiç bir şey yapamadı hocalarim. Daha doğrusu ne yapılacağını bilmiyorum.okuldaki evrak dosyaları nedir ne değildir kurcalamaya korkuyorum. Böyle numaralı dosyalar vvar ama çok eskilere ait sanırım üzerindeki sayılar silinmeye yüz tutmuş. En son 2 yıl önce kadrolu görev yapmış okulda. Sonraki ücretli çalışanlar sadece ekdersleri işleyip bırakmışlar. Hocalarim bu numaralı dosyalarin içinde ayrı ayrı gelen giden dosyası var ama dediğim gbi baya eski. Ben şimdi okula gelen ya da giden evraklari neye gore nereye ekleyecegm .içinden cikamadigim için gittim 2 dosya aldım birine gelen birine giden dedim hepsini buraya eklesem olmaz mi. Aday olduğum için korkuyorum hocalarim herşey tedirginlik yaratıyor bende 8 öğrencim var 1.5 ay oldu benm hala elim Ayağım birbirine dolaşıyor okul adına hiç bisey yapamiyorum bana biraz yol gösterin hocalarim:((((
doğru yapmışsınız öğretmenim. ( ben de ilk göreve başladığımda farelerin kemirdiği çürümeye yüz tutmuş evraklarla uğraşmıştım.)
* iki adet dosyadan birine GİDEN EVRAK diğerine GELEN EVRAK ismi verilip, desimal numarasına bakmaksızın, giden evraklar gelen evraklar iki ayrı klasörde dosyalanacak.
* bahsettiğiniz silinmeye yüz tutmuş olan dosyalardaki yazıların hepsini toplayıp son 5 yıl olanları bir karton kolide veya ayrı bir büyük klasörde biriktirin. üzerine arşiv( giden gelen yazılar) şeklinde yazabilirsiniz. giden gelen yazılar 5 yıl saklanır ve 5 yılı dolan yazılar imha edilir. dolayısı ile çok sayıda yazı var ise 5 yıl öncekileri imha edebilirsiniz.
* okulunuzda eski tebliğler dergileri var ise hepsini imha edebilirsiniz, yakabilirsiniz veya geri dönüşüme gönderebilirsiniz.
* ve bundan sonra her yıl sonunda giden ve gelen evrak dosyalarınızdaki yazılarınızı arşive kaldırın. her sene başı dosyalarınız sıfırdan başlamış olsun.
*aynı zamanda giden ve gelen evrak kayıt defterleinize de 1 OCAK itibari ile en son kaldığınız yere kırmızı kalem ile bir çizgi çizip 2016 YILI yazısını yazıyor ve 01 numarasını vererek başlıyoruz.
* gelen giden yazılardan boşalan dosyalarınızı değerlenmek için her birini,
.... veli toplantı dosyası
..... okul aile birliği dosyası
.... öğretmenler kurulu dosyası ( tek olduğunuz için toplantı yapmıyorsunuz fakat dosya adı olsun bulunsun )
.... tören dosyası
.... ek ders dosyası
.... startejik plan dosyası
...... sivil savunma dosyası
....öğretmen not çizelgeleri dosyası
....çevre incelemesi
.... brifing dosyası
....okul rehberlik dosyası
..... sosyal kulüpler dosyası
.... okul temizlik dosyası
.... toplum hizmeti çalışmaları dosyası
şeklinde isimlendirir ve her birinde bir kaç ilgili evrak bulundurabilirsiniz.
* rehberlik ve denetim klavuzunu ve gelişim planını indirip çıkartın ve okuyun. (
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] )
* ilköğretim kurumları yönetmeliğini indirip bilgisayara kaydedin ve bir mavi dosyaya dosyalayın (
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] )
aklıma gelenler bunlar öğretmenim. ekleme yapan arkadaşlar da olacaktır.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] bu sayfayı bir inceleyiniz öğretmenim. süleyman öğretmenimiz yakında MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMENİN YIL BOYU YAPACAĞI ÇALIŞMALAR şeklinde bir dosya da paylaşacak. hepimize büyük kolaylık sağlayacaktır.