sınıf atlatma için neler gerekiyor
Hocam bir komisyon kurup (yeterli öğretmen varsa tabi) Sınav yapıyorsunuz. Yeterli öğretmen yoksa ilçeden yardım alın bir görevli vereceklerdir. En azında imza atarlar.
Nedir matematik ve Türkçeden sorular hazırlayıp Bir üst sınıfa atlatıyorsunuz. Bu evrakları sınıf geçme evraklarının içinde saklıyorsunuz. E- okuldan da işlemleri yapıyorsunuz tamam. Biz daha önce yaşı tutmayan bir çocuğu 1. sınıftan 2. sınıfa atlattık. Birde tutanak tutup dakikada okuduğu kelime sayısını da yazdık.
Geçen yıl 1. sınıfta okumaya başlayıp matematiği çok iyi olan bir öğrencim vardı. bu yıl o da sınıf atlayacak. Ancak tayinim çıktı Artık kalanlar yönetmeliğe uygun işlemleri yaparlar.
Sınıf Yükseltme Kurumlar yönetmeliği
MADDE 49 (Değişik:RG-20/08/2007-26619)(Değişik fıkra:RG-21/7/2012-28360) İlkokullara devam eden öğrencilerden beden ve zihince gelişmiş olup bilgi ve beceri bakımından sınıf düzeyinin üstünde olanlar, sınıf/şube rehber öğretmeni ve varsa okul rehber öğretmeninin önerisi ile velinin görüşü alınarak öğretim yılının ilk ayı içinde sınıf yükseltme sınavına alınırlar. Başarılı olanlar bir üst sınıfa yükseltilirler.
Bu sınav, okul müdürünün başkanlığında sınıf öğretmeni ve bir üst sınıfın öğretmeniyle varsa okul rehber öğretmeninden oluşan komisyon tarafından yapılır. Okulda bu komisyonu oluşturacak sayıda öğretmen bulunmaması durumunda, sınavın yapılacağı yer ile sınav komisyonu, okulun bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce belirlenir.
(Değişik fıkra:RG-24/12/2008-27090) Sınav sonucu tutanakla tespit edilir. Bu tutanak, okul yönetimince öğrenci işleri dosyasında saklanır. Başarılı olanların durumu e-okul sistemine işlenir.
Sınıf yükseltme sınavına değişik sınıflarda olmak üzere birden fazla da girilebilir. Ancak sınıf yükseltme bir kez yapılır.