Ne Yapmalıyım?: Sorunlu Davranışlar

Çevrimdışı eklektik

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 53
  • 55
  • 53
  • 55
04 May 2007 16:44:41
  Öğrencimlerime, bugün sınıfta problem sordum sonucu
bilenler sırayla bahçeye beden eğitimi dersine çıktı .... adlı erkek  öğrencim
(bahçedeki kaydırağın üstünden aşağı işemiş başka bir öğrencimde bana söyledi nasıl tepki vereceğimi şaşırdım siz olsaydınız ne yapardınız

Çevrimdışı habitat

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.007
  • 1.986
  • 2.007
  • 1.986
# 04 May 2007 18:03:49
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ender rastlanan türde bir olayla karşılaşmışsınız. Öncelikle olayın gerçeklik payını öğrenmenizde fayda var. Eğer gerçek ise öğrencinizi en iyi siz ve ailesi tanıyor. Ailesiyle görüşüp çocuğun evdeki davranışları konusunda ipuçları edinebilirsiniz. Çocukla özel olarak görüşmenizi ve konuşurken de doğruları söylemsine imkan vericxi tavır takınmalısınız. İşiniz zor gerçekten. Sonuçtan bizleri de haberdar ederseniz sevinirim.

Çevrimdışı dehliz

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 7.715
  • 29.501
  • Müdür Yardımcısı
  • 7.715
  • 29.501
  • Müdür Yardımcısı
# 04 May 2007 19:33:25
Eklektik hocam böyle durumda ne yapabilirizki sadece gülebilirim ben öğrenciye de bir daha yapmaması için nasihat verirdim herhalde.Saygılar

Çevrimdışı nilduygu

  • Yeni Üye
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
# 04 May 2007 22:11:49
2 öğrencimi sınıfta bırakmak zorundayı malesef nler yapmam gerekiyor

Çevrimdışı Özbek

  • Yeni Üye
  • 9
  • 0
  • 9
  • 0
# 04 May 2007 22:41:16
öğrencinin üzerine çok fazla gitmenizi tavsiye etmem. ne kadar kızarsanız o suç o kadar meşhur oluyor. görmezden gelin , ailesini bilgilendirin.

Çevrimdışı habitat

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.007
  • 1.986
  • 2.007
  • 1.986
# 04 May 2007 23:26:29
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
2 öğrencimi sınıfta bırakmak zorundayım malesef neler yapmam gerekiyor

          b) Sınıf seviyesine göre yetersizlikleri görülen öğrenciler için ikinci yarıyılın ilk ayı içinde sınıf veya branş öğretmenleri, okul rehber öğretmeni, okul yönetimi ve öğrenci velilerince öğrencinin, okulun ve çevrenin durumuna göre alınacak tedbirler kararlaştırılır. Gerektiğinde ilköğretim müfettişlerinin rehberliğinden de yararlanılarak kararlaştırılan önlemler tutanakla tespit edilir ve uygulama sonuçları rapora bağlanır.

         c) Alınan bütün önlemlere rağmen bir üst sınıfta güçlüklerle karşılaşabilecek öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına; 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda okul müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında sınıf öğretmeni ile varsa okulun rehber öğretmeni, 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda ise şube öğretmenler kurulunda, 4 ve 5 inci sınıflarda şube öğretmenler kurulunun oluşamaması hâlinde okul müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında sınıf öğretmeni ile varsa okulun rehber öğretmeni tarafından karar verilir. Bu kararda, oyların eşit olması hâlinde başkanın bulunduğu tarafın görüşü kabul edilir.

         ç) Alınan gerekçeli karar, tutanakla belirlenir ve sınıf geçme defterine işlenir. Tutanağın bir örneği öğrenci dosyasına konur, bir örneği de karar defterine yapıştırılır ayrıca veli de bilgilendirilir. (Ek- 9)

         Birleştirilmiş sınıflarda, 3 üncü ve 5 inci sınıflar dışındaki öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaz.

         Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.

      Yukarıdaki yönetmelikteki aşamaları gerçekleştirmeden sınıfta bırakmanız mümkün değil sayın hocam. (İKY Madde 47)

Çevrimdışı sevincken

  • Uzman Üye
  • *****
  • 406
  • 89
  • 406
  • 89
# 07 May 2007 12:41:16
diyecek çok ta bişey kalmamış ama soruyu bilenleri bedene çıkarmayı doğru bulmadım hocam kusuruma bakmayın.ben böyle ödüllerden yana değilim.çocuk hep gözümün önünde olmalı.ki kontrol edebileyim.sıcak ilişkiler kurarak onları sürekli eğlendiriyorum ama dersle. gırgır ile deil.

Çevrimdışı ayşegülaslanlı

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.592
  • 2.118
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 2.592
  • 2.118
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 07 May 2007 13:11:40
Beden eğitimi dersine çıkarmayabilir vurmasından azarlamasından iyidir diye düşünüyorum eğer çıkarsaydı bu onun soruyu çözmemesine pekiştireç olabilir unutmayalım onlara ne yapmaları gerektiğini anlatmak çok zor bir çeşit ödül ceza diye düşünebiliriz sevinçken hocam.
ben olsam kayacağı ona temizletir yaptığının yanlış olduğunu da anlatırdım her öğretmen gibi.

Çevrimdışı esto

  • Üye
  • *
  • 17
  • 0
  • 17
  • 0
# 07 May 2007 13:34:06
hocam bence çocuğu azarlayıcı bir tavır takınmayın. öğrencinizin sınıf içindede buna benzer değişik davranışları varsa ailesiyle görüşün. yada ilk defa bu tip bi davranış sergiliyorsa görmezlikten gelebilirsiniz diye düşünüyorum. davranış tekrarlanırsa onu korkutmadan uyarabilirsiniz. 

Çevrimdışı esto

  • Üye
  • *
  • 17
  • 0
  • 17
  • 0
# 07 May 2007 13:39:30
ben öğrencilerimde yanlış davranışlar gördüğüm zaman bunu birazda değiştirerek rehberlik dersimde oyunlar şeklinde öğrencilerime oynatıyorum. yanlış davranışların oyunlarla birlikte farkına varmaları daha kolay oluyor.baya bi faydasını gördüm. sınıf kurallarınıda öğrencilerimle birlikte bu şekilde belirledim.etkili oluyor tavsiye ederim:)

Çevrimdışı eklektik

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 53
  • 55
  • 53
  • 55
# 09 May 2007 20:10:33
Annesini okula çağırdım  veli çok şaşırdı olayın üzerina gitmedim.Beden eğitimine bütün öğrenciler çıktı çabuk yapan soruyu hemen çıktı sadece tavsiyeler için sağolun

Çevrimdışı bursa2008

  • Uzman Üye
  • *****
  • 231
  • 144
  • 231
  • 144
# 06 Mar 2008 19:20:13
bilerek mi yoksa kazara mı  veli çok şaşırdığına göre belki de istemeden olmuştur

Çevrimdışı saadetg

  • Yeni Üye
  • 6
  • 0
  • 6
  • 0
# 08 Mar 2008 19:37:57
sayın elektrik beden eğitimi dersi neden bir başka dersin ödülü oluyorki .Hiç bir şartsız öğrenci odersi öğretmeniyle birlikte çıkarak yapmalı .Derse birlikte çıkılsa böyle protestovari davranışlar olmaz Her çocuk bir değil olabilir şaşırmayalım.

Çevrimdışı rojasmin

  • Yeni Üye
  • 5
  • 0
  • 5
  • 0
# 16 Mar 2008 13:15:58
ben anasınıfı öğretmeniyim.köyde görev yapıyorum.bir öğrencim yaklaşık 10 gün önce bahçedeki su içtiğimiz çeşmeye işemiş.ben gözümle görmedim,arkadaşları söyledi.yanıma çağırdım neden yaptığını sordum cevap vermedi,eğer doğru söylersen sana ceza vermeyeceğimi söyledim,oda arkadaşlarının söylediğini  ve yanlışlıkla yaptığını söyleyip özür diledi.bende doğruyu söylediği için özrünü kabul ettiğimi söyleyip ceza vermedim. fakat yine 2 gün önce yani14 mart cuma günü sınıfın penceresinin önüne tekrar işemiş.çıkıp baktım bu defa çok sinirlendim yanlışmı doğrumu  bilmiyorum ama onu bütün gün tüm etkinliklerden mahrum bırakma cezası verip sınıfta duvar dibine oturttum.bi daha böyle bi durumla karşılaşsam ne yaparsam daha sağlıklı olur......

Çevrimdışı adamın biri

  • Bilge Üye
  • *****
  • 5.121
  • 24.071
  • 5.121
  • 24.071
# 16 Mar 2008 13:43:20
Birinci olay ;insana, acaba çocuğun bir sağlk sorunu mu var ki...dedirtiyor.Bunu veli ile görüşmenizi tavsiye ederim.İkinci bir görüşte sınıfta başka çocuklarla çok ilğilenirseniz "dikkat çekmek" amacıyla yapmış olabilir.
Ceza verme olayını bende çok denedim ama maalesef onunda bir çözüm olmadığını gördüm.
Veli ile oturup konuşmak lazım.Yoksa meseleyi yalnız başınıza çözemezsiniz hocam.
Saygılar...

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK