Nevşehir’den Dünyaya Uzanan Bir Dergi: Güfte Edebiyat

Genel yayın yönetmenliğini Ayşe AY’ın yaptığı bir elektronik edebiyat dergisi olan Güfte Edebiyat Ocak 2023 itibarıyla sekizinci sayısıyla okurları ile buluştu. 

6 Mayıs 2022’de bir kültür, sanat ve edebiyat sitesi olarak yayın hayatına başlayan Güfte Edebiyat, Haziran 2022’den itibaren aylık yayın yapan bir e-dergi olarak da edebiyat dünyasında yeni bir ses oldu. 

Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren genç yazar adaylarının ya da yazmaya yeni başlayanların eserlerine ve çocuk edebiyatına yer vermesi gibi farklı yönleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Öykü, şiir, inceleme, eleştiri, deneme gibi türlerde birbirinden değerli eserlere yer veren Güfte Edebiyat dergisi her ay belirlenen temaya uygun olarak derginin Görsel Yönetmeni Esra KÖSEM tarafından yapılan başarılı kapak tasarımları ile beğeni topluyor.

Dergide ayrıca okurlardan gelen fotoğraflar ile farklı çizerler tarafından tema dâhilinde ve temadan bağımsız çizimler de edebi metinlerle bütünleştirilerek yerini alıyor.

Üç bölümden oluşan derginin “Diyor ki” bölümü; her ay birbirinden değerli yazar, şair ve farklı sanat dallarından isimlerle yapılan söyleşilere ayrılmış. “Görüntünün Uyandırdıkları” bölümünde yayın kurulu tarafından belirlenen temaya ilişkin eserlere yer veriliyor. “Sizin Güfteniz” bölümünde de konusunu yazar ve şairlerin kendilerinin belirlediği eserler yayımlanıyor.

“Söz Büyüler” sloganıyla adını duyuran Güfte Edebiyat’ın Genel Yayın Kurulunda Veli AY, Züleyha YILMAZ, Kıymet NOKAY ÖZTÜRK, Yeliz Özge TOYMAN, Nilgün Ayşe GÜRDAL, Dilek ALTUNDAĞ, Zübeyde BARAN ARUN, Cehide KARPUZ, İdris GÜRDAL bulunuyor. 

Derginin Azerbaycan Yayın Kurulunda Aysel XANLARQIZI SƏFƏRLİ, Ülviyyə ƏBÜLFƏZQIZI, Fidan RƏCƏBLİ, Səma MUĞANNA; Özbekistan Yayın Kurulunda ise Nazira BOYMURODOVA, Mahfuza YOLDOŞEVA bulunuyor.

Yayın Kurulunun önemli bir bölümü Nevşehir’de yaşayan Güfte Edebiyat dergisi, sadece Türkiye’den değil Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelen eserlere de yer vererek pek çok edebiyat dergisinden farklı bir yol izliyor. 8. Sayısında Türkiye dışında Azerbaycan, İran, Özbekistan, Kuzey Makedonya ve İtalya’dan gelen eserlere yer veren Güfte Edebiyat bu yönüyle günümüz Türk edebiyatının gelişimini toplu olarak takip etme imkânı veriyor. Güfte Edebiyat Youtube kanalında da Türk dünyasından gelen bu eserlerin seslendirmelerine yer veriliyor.

https://gufteedebiyat.com/tr/edergi

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK