03.06. 2007 tarihli haber. Yaklaşık 3 yıl olmuş.
Tabii ki emeğe saygımız var. İnsan, ister istemez merak ediyor yüksek maliyetli bu filmi. Önemli bir proje olabilir. 40 öğrenciye hitap ediyorsa bölme filmi, ne anlamı var ki! Öğretmenim, bu filmde öğrenciler rol almış, deniliyor. O zaman, o öğrenciler bölmeyi öğrenmeye değil, oyunculuğa yönlendirilmiş olmuyor mu? Bu öğrencilerin aklında da hep oyunculuk olacaktır. Biz, tiyatro yarışmaları için öğrencileri ders dışı saatlerde ( egzersiz olarak değil, gönüllü olarak ) çalıştırırken, veli, çocuğum derslerinden geri kalıyor, göndermek istemiyorum, diye bastırıyor, karşı çıkabiliyor.
Bu filmi izleyen varsa lütfen bildirsin, biz de buna göre düşüncelerimizi yazalım. Saygılarımla.
Öğretmen 'Bölme'yi öğretmek için rejisörlüğe soyundu
Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil beldesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Harun Karaca, çocuklara bölme işlemini kolay yoldan öğretebilmek için sinemanın gücünden yararlanıyor. Karaca, matematikteki dört işlemden en zor öğrenilenin bölme olduğunu belirterek, matematiği öğrencilere sevdirmek ve bu tür zor bilimsel kavramları onlara daha eğlenceli yollardan anlatabilmek için eğitici bir film hazırlamaya karar verdiğini anlattı. 15 öğrencisiyle birlikte senaryosunu da kendisinin yazdığı
“Paypay” adlı 45 dakikalık bir komedi filmi çeken genç eğitimci, 15 oyuncusunun da okuldaki öğrencilerinden oluştuğunu belirtti. Yaklaşık 10 bin YTL'ye mal olan “Paypay”, minik öğrencilerin hayranlık uyandırıcı performansıyla bir yandan güldürürken öte yandan da eğitici öğretici mesajlar veren bir yapıt. Filmde, 'Çiçekler Ülkesi'nde yaşanan kuraklık nedeniyle sınırlı sayıda üretilen ve bir türlü paylaşılamayan ekmeklerin, matematik işlemleri kullanılarak eşit şekilde dağıtılması anlatılıyor.
kaynak: AA-03.06.2007
Öğretmenimi bende bu müthiş fikrinden dolayı tebrik ediyorum.