Değerli meslektaşım;sınavların şaibeli olduğuna ben de katılıyorum. bundan bende rahatsızım. Zaten o yüzden "Sınav sistemi gerçekten samimi bir ölçme değerlendirme sistemi ile yapılacak ve birileri kayrılmayacaksa yapılmasından yanayım" dedim.
Her yıl zaten eğitim program ve sisteminde değişiklikler oluyor. Tabi olması gerekiyor. (İmmonoloji biliminde 2 yılda bu bilim dalındaki bilgi ikiye katlanıyor.) öğretmen buna uyum sağlamak zorunda nasıl kalıyor..Bakın bunu anlamadım. Bu konuda kendini yetiştirmesi günlük taze bilgiye ulaşması konusunda öğretmenlerimizi zorlayan nedir... Senede bir uğrayan müfettiş mi? Eğitim yönetimi işlerine kendini esir etmiş, öğretmenlerin sadece sınıflarına girip çıkmalarını takip eden sınıfta neler olduğundan bi haber okul müdürü mü? Günlük bilgiden habersiz tenolojiyi sınıfında kullanamayan alışkanlıklarının esiri olmuş 25-30-35-40 yıllık öğretmenler mi? Yoksa eğitimi kendi kafasına göre yorumlayan veliler mi?
Ben bir çok meslektaşımın kendini yetiştirmediğini düşünüyorum. belki böyle bir sınav sistemi ile (samimi bir ölçme değerlendirme sistemi ile yapılacak ve birileri kayrılmayacak) öğretmen niteliğinde belli bir boyutu yakalarız.
"Bu konuda kendini yetiştirmesi günlük taze bilgiye ulaşması konusunda öğretmenlerimizi zorlayan nedir..."
sorunuza şahsi yanıtım...
Meslek aşkım, yaptığım görevi en iyi şekilde yapmaya çalışma ve vicdanıma hesap verebilecek kadar iyi olma çabamdır beni zorlayan etken..
Saydıklarınız gerçekten düşünülecek sorular.. Elbette bunların hiçbiri öğretmeni kendini yenilemeye itmeyen etkenlerdir..
Ölçmeyi yapacak bir kurum vardı, artık o da yok.. Onun için bence konu kapanmıştır öğretmenim.. Öğretmenler kendilerini vicdanında sınav etsin, başka yolu yok..