saygı mı ??
kaymakamlıkta fon da çalışan herhangi bi memur öğretmenden fazla saygı görürü. çünkü kömür çıkartır, kahvede çay ısmarlanır çünkü kızarsa çocuk yardım parasını keser
tapudaki memur çok saygı görür çünkü herkesin bi bağ bahçe tarla arsa işi olur ve illaki o adamın yardımına bazen göz yummasına ihtiyaç duyarlar.
özel idare memuruna saygı duyulur çünkü köylere akacak maddi yardım oradan geçer.
hastanedeki memura çok saygı duyulur çünkü hastalanınca sıra işini falan ona ayarlatırlar.
milli eğitimdeki memura çok saygı duyarlar çünkü okul servislerini çeken şoförler heran ceza yememek bi eksiliğin göze batmamasını isterler.
hele yeşil kart bürosundaki memura çççoook çok saygı duyulur.
kaymakamlıktaki herhangi bir müdüre zaten çok saygı duyarlar çünkü makamı vardır, imza gücü vardır, muhattap olduğu müdürler çoktur.
ancaaaaaaaak...
köyde çatısı akan okulun sobası yanmayan sınıfın köylüyü veli toplantısana bile zor çağıran binbir rica ile 23 nisan- 19 mayıs törenlerine köylü katılımını sağlayan, gerektiğinde çocuğuna defter kalem alan, odun getirsinler diye imamdan muhtardan yardım istemek zorunda kalan, başarısız öğrencisini sınıfta bile bırakamaya, bahar aylarında öğrenci tarlaya gidince yok bile yazamayan - çünkü yok yazınca vakıftan öğrenci parası kesilir ve veliler senle kavga eder- okulun kiremitini kendi değişen , hademenin parasını cebinden ödeyen fedakar, cefakar, özverili ...... öğretmene saygı duymazlar.
çünkü artık ye kürküm ye dünyası oldu. çünkü halkımız beleşe alıştı.çünkü her kesin her memura işi düşer ama öğretmenin hem köylüye hem veliye işi düşer.
veli ilgisizdir öğretmen suçlu olur niye toplantı yapmadın diye.
çocuk deftersiz gelir öğre6tmene derler niye defteri yok diye.
mem para vermez öğretmene sorarlar niye boyasız diye sınıfın.
yazın köylü okulu korumaz çocuklar cam tuğla kırar kışın çatı akar sınıf soğuk olur öğretmene kızarlar niye yaptırmıyosun die
veliler söz verir odun getirecez getirmez yağmur yağar ıslatır ondan sonra getirir odun yanmaz öğretmen suçlu olur niye zamanında getirtmedin diye
çocuğa götürür tarlada çalıştırırlar öğretmen suçlu olur niye aileyi ziyaret etmedin tunakla resmileştirmedin. gittim dersin niye bi daha gitmedin derler.
çocuk hastalanır burnu akar akşamları niye kapı kapı gezip üzerlerini örtmedin de derler artık yakında.
velhasıl öğretmen in bilgiden başka gücü öğrenci yetiştirmekten başka marifeti yarını hazırlamaktan geleceği memeleketini düşünmekten başka gayesi olmadığı için kimsenin işine yaramaz. ne köylünün ne şehirlinin. herkes iş yaptırma sırada öne geçme fazla para fazla kömür derdin olduğu içinde kimse öğretmene hakkettiği değeri vermiyor
ve malesefki durum bi on yıl önce hiçte böyle değilmiş. bir sonraki on yılda öğretmenlerin vay haline...