Bu konudaki naçizane fikirlerim :
1- Gelişim psikolojisi(hani üniversitede bize okutulan ve birçoğumuza ninni gibi gelen,güldüğümüz,hafife aldığımız dersden bahsediyorum) konusunda kendimi geliştiririm.Malzememiz çocuklar ve malzememizin bütün özelliklerini en ince ayrıntısına kadar bilirsek başarılı olabiliriz mantığıyla hareket ederim.
2- Öğretim yöntem ve teknikleri konusunda kendimi geliştiririm.Çünkü işimiz öğrenciye bilgi aktarmak ve bunu nasıl yapacağımızı bilmeden (tam anlamıyla demek istiyorum) amacımıza ulaşamayız.Özellikle çoklu zeka kuramını sınıfıma nasıl uygulayacağım konusunda kafa yorar,araştırmalar yaparım.
3- Ölçme-değerlendirme konusunda kendimi geliştiririm.Maalesef öğretmenliğimin ilk yıllarında sınav sorularımı hep hazır,bulduğum gibi hangi davranışı ölçtüğünü bile bilmeden kullandım (biraz da tecrübesizlikten diyelim)
4-Sınıf yönetimi konusunda kendimi geliştiririm.
5-Diğerleri az çok bellidir zaten.Alanımla ilgili dergi,makale okumak,araştırma yapmak vs.
Tabi burada bahsettiklerim boş zamanlarımızda kendimizi geliştirme konusunda teorik durumlardır.Bu yönde donanır ve neyi nasıl yapacağımızı bilirsek sınıfımızda uygulama imkanı bulur ve eksikliklerimizi de zaman içerisinde giderebiliriz ki buna da zaten tecrübe diyoruz.
Bu arada meslekte 9.yılım ve dediğim gibi naçizane fikirlerimi sundum.
Çok güzel özetlemişsiniz öğrtmenim.Ben her sene gelişim ve öğrenme psikolojileri kitaplarını yeniden okurum. Her seferinde başka başka eksiklik ve yanlışlarımın farkına varırım.
Öğretmenler olarak en büyük eksikliğimizin ölçme ve değerlendirme olduğunu düşünüyorum.Bu konuda da yine okumak ve araştırmak tek yol.