Arkadaşlar bizim öğretmenimiz seminerin ilk haftası rapor almıştı ve raporunu gönderdi, ikinci haftası içinde rapor aldığını söyledi fakat rapor elime ulaşmadı. Dün malum ders zili çaldı fakat bu öğretmenimiz okula gelmedi. Kendisine bir türlü ulaşamadık, yakınına ulaştık ve bize, öğretmenin istifa dilekçesi yazdığını ve postaya verdiğini söyledi fakat oda elimize ulaşmadı.Öğretmen sadece bir mesaj attı ve okula gelmeyeciğini istifa edeceğini ve kendisini bir daha aramamamızı söyledi. Bu durumda ne yapmak gerekir
Hocam rapor aldıysa aslını veya örneğini idareye teslim etmesi veya ulaştırması lazım.
DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE
HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
HAKKINDA YÖNETMELİK
Hastalık izni verilmesi
MADDE 7
(3) Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda raporun aslının teslim edilmesi zorunludur. Yıllık iznini yurtdışında geçiren memurların aldıkları hastalık raporları, dış temsilciliklerce onaylanmalarını müteakip en geç izin bitim tarihinde disiplin amirlerine intikal ettirilir.
Okula gelmediği günleri nöbet defterine ve devamsızlık defterine işleyip nöbetçi öğretmenler beraber nöbet defterini imzalayın. Zaten 20 gün özürsüz gelmezse mumurluktan çıkarılır.
657'de belirtilen sürelerde de ayrıca tutanak tutup milli eğitime yollayın.
DEVLET MEMURLARI KANUNU
Disiplin cezalarının çeşitleri ile ceza uygulanacak fiil ve haller:
Madde 125
C - Aylıktan kesme : Memurun, brüt aylığından 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır.
b) Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek,
D - Kademe ilerlemesinin durdurulması : Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır.
b) Özürsüz ve kesintisiz 3 - 9 gün göreve gelmemek,
E - Devlet memurluğundan çıkarma : Bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.
d) Özürsüz olarak (...) (2) bir yılda toplam 20 gün göreve gelmemek,