Ancak 300 sıra Nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında defterdarlık/mal müdürlüğü tarafından okul aile birliklerine beş yıllığına kiralanan kantin ve benzeri yerlerin birlikler tarafından üçüncü kişilere işlettirilmesi sürecinde kiralama sözleşmelerinin azami süresinin de beş yıl olması gerekmekte olup sözleşme süresi biten kantin ve benzeri yerlerin yeniden ihaleye çıkılması durumunda mevcut kantin işleticileri de ihaleye katılabileceklerdir.
aynı yazıdan bahsediyoruz acaba ilçe de farklı mı yorumlanıyor.bir de yazının altında devamı vardı paylaştığım şekilde...
1. Kapsam
Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli ve bu Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda bulunan büfe, kantin, çay ocakları, yemekhane, kafeterya, bahçe ve boş alanlar ile spor, konferans ve çok amaçlı kapalı salonların eğitsel, sosyal, kültürel, sportif ve ticari amaçlarda kullanılması amacıyla kiraya verilmesi işlemlerini kapsar.
2. İhale Usulü
Söz konusu alanların okul aile birliğince kiralanmasının talep edilmesi halinde, okulun bulunduğu yerdeki defterdarlık veya malmüdürlüğünce 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi gereğince pazarlık usulüyle okul aile birliğine kiraya verilecektir.
3. Sözleşme
Söz konusu alanların okul aile birliğine kiraya verilmesi işlemleri sonucunda ekte yer alan sözleşme (Ek
düzenlenecektir.
Okul aile birliğince sözleşme hükümlerine aykırı hareket edilmesi halinde sözleşme feshedilecek ve bu yerlerin kiralama işlemleri idaremizce yapılacaktır.
Okul aile birlikleri ile üçüncü kişiler arasında düzenlenecek kira sözleşmelerinin bir örneği, okulun bulunduğu yerdeki defterdarlık veya malmüdürlüğüne verilecektir.
4. Kira Süresi
Okul Aile Birlikleri ile sözleşmeler 5 (Beş) yıllık dönemler halinde düzenlenecektir.