Günaydın Arkadaşlar İş Saglığı Ve Güvenliği İçin Dosyada Bulunması Gereken Evraklar Nelerdir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Okul ve Kurumlarda Yapılması Gereken Çalışmalar
29 Ocak 2018, Pazartesi - 14:54
İş Sağlığı ve Güvenliği Okul ve Kurumlarda Yapılması Gereken Çalışmalar
İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin oluşması, İSG alanında gerekli tedbirlerin alınması, eksikliklerin giderilmesi ve çalışma ortamlarının daha güvenli hale getirilmesi amacıyla ''Okul ve Kurumlarımızda Genel Olarak Yapılması Gereken Çalışmalar'' aşağıya çıkarılmıştır.
OKUL VE KURUMLARDA İŞVEREN ve VEKİLLERİ TARAFINDAN GENEL OLARAK YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
1. “İş sağlığı ve güvenliği klasörü” düzenlenecektir. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm evraklar yazışmalar bu dosyada muhafaza edilecektir.
2- Çalışan temsilcisi seçimi (tutanak klasörde bulundurulacaktır) yapılacaktır
3- Çalışan sayısına göre ” iş sağlığı ve güvenliği kurulu” oluşturulacaktır. Tutanak altına alınıp tebliğ edilip, güncel tutulacaktır.
4- Çalışan sayısına bakılmaksızın “risk değerlendirme ekibi” oluşturulacaktır. Tutanak altına alınıp tebliğ edilip, güncel tutulacaktır.
5- Acil durum planı için acil durum ekipleri belirlenecektir. Tutanak altına alınıp tebliğ edilip, güncel tutulacaktır.
6- Acil durumlarda tahliye planı hazırlanacaktır. Tatbikatlar yapılacak ve tutanak altına alınacaktır
7- Kontrol listeleri kullanılarak eksiklikler belirlenecektir. İSG dosyasına konulacaktır
8- Belirlenen eksikliklere göre risk analizi yapılacaktır. İSG modülüne işlenip, çıktısı alınıp dosyaya konulacaktır.
9- Kurumlarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği Modülleri eksiksiz doldurulacak, değişiklikler 3 iş günü içinde güncellenecektir.
10- Ramak kala ve kaza olayları tutanak altına alınıp 3 iş günü içinde ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilecektir.
11- Tehlikeli İş yerinde her 10 çalışan için bir İlkyardımcı, az tehlikeli işyerlerinde ise 20 çalışan için bir ilkyardımcı kurum amirince görevlendirilecektir.
12- Kazan, basınçlı kaplar, Paratoner, topraklama ve elektrik tesisatı, elektrikli aletler, ve jeneratörler, makineler, inşaat işlerinde kullanılan iskeleler, işin yapımı ve yürütümü için gerekli olan her türlü araç, gereç, tesis ve tesisatların kontrolleri ilgili alan mühendisi, teknikeri veya teknik öğretmenleri tarafından yapılacaktır. Sorunlar mahalli imkânlar çerçevesinde giderilecektir. Kontrollerin yapılıp yapılmadığı tutanak altına alınarak, kurum amirlerince İSG dosyasında saklanacaktır. Yukarıdaki kontrollerin yapıldığına dair yazı yâda işaret asılacaktır.
13- Öğrencilerimize ve tüm çalışanlarımıza İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalık ve kültür oluşturmak üzere , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı birimleri , ilgili STK’lar ile hibir maddi ilişki kurulmadan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir yapı içerisinde ; seminer, konferans, panel vb, etkinlikler İşveren Vekili sıfatı ile Okul – Kurum müdürlüklerince düzenlenecektir.