Hocalarım, okulumuzda ilk önce tüp kullanarak çay yapıyorduk. Etik olarak içimiz rahattı. İş güvenliği uzmanları tüpün uygun olmadığını söylemiş. Şimdi elektrikli semaver kullanıyoruz. Her ay kullandığımız elektrikle ilgili okula bağış yapıyoruz ama bu ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Merak ettiğim siz bu konuyu nasıl çözdünüz.
Siz bu mantıkla hocam yakında afedersiniz de tuvalete suyunuzu da ibrikle dışardan taşırsınız.devlet elektriği okul için veriyo öğrenci ve öğretmen kullansın diye çay içmenin öğretime faydası varsa boğazını beynini dinlendiriyosa daha iyi dinlenmiş derse gidiyosan sıkıntı yok.
Öğretmen hariç mesleği için cebinden 1 kuruş harcayan meslek görmedim. Ama hâlâ bu tür şeyleri bile dillendiriyorsunuz ya helâl olsun hocam.
Kişisel cep telefonumu da kamu işi için kullanıyorum mesela ama 1 kuruş fatura desteği almıyorum. Kamu işine kendi arabamızla gidip geliyoruz 1 kuruş yol desteği almıyoruz.
Bence diğer hocamın dediği gibi tuvalet için de dışarıdan ibrik getirmeye doğru gidecek bu iş.
Birlik olup hakkımızı almak yerine daha da ezilelim. Devam!
Aferin hocam boyle devam edin bagis yapin hatta okulu boyayin silin supurun. Cocuklarin yemegini de yedirin tam olsun. Devletin de tam olarak aradigi ogretmen bu.
Hocam sana en kolay kestirme yolu söylüyorum.. evde çayını yapıp termosla okula götürüyorsun okul bitine kadar içiyorsun.
Biz geçen yıl samavere geçtik. Çay, kahve vs yanında elektrik parasını da veriyoruz. Bence doğru olan da bu.
işyeri çalışanın yemek ,çay, giderlerini karşılaması gerekiyor.
herhangi bir konfeksiyona bile gitseniz öğle yemeği verir. saat 10.00 ve 16.00 çay verir
Hassasiyetiniz için sizi tebrik ediyorum Sayın hocam
"Her ay kullandığımız elektrikle ilgili okula bağış yapıyoruz "Demektesiniz bunu alan her kimse(idareci veya öğretmen) cep telefonlarınızı şarl ederkende vermeniz gerekir denirse verecekmisiniz.
Öğretmenler dışında kendini yük olarak gören var mı acaba? En basit işlerde çalışanların bile yemek,ulaşım, özel sağlık sigortası vb bir sürü hakka sahipler. Biz yaz sıcağında klimasız sınıflarda kış soğuğunda montlarla ders anlatıyoruz. En temel ihtiyaç içme suyu tuvalette sabun peçete bunlara bile sahip değiliz. İnsani çalışma ortamları talep etmek yerine olanı da(elektrik, musluk suyu) lütuf gibi ücretli olarak kullanmayalım bir zahmet.
Elektrikli semaver var. Kullandığımız elektriğin bağışını yapmıyoruz. Siz yazana kadar elektrik harcandığını bile fark etmemişim. Bizde buzdolabı, fırın falan da var hepsini kullanıyoruz.
Bizde elektrikli çay kazanı var ,buzdolabı,fırın ,kahve makinesi ,çay ,şeker herşey var ve hepsi şirketten biz sadece Türk kahvesini kendimiz aliyoruz
Çay ocağındaki sistemin aynısı var.46 ogretmen.Ayda 200 lira topluyoruz.
Hiçbir elektrik ödenmiyor bizde. Çay parası sadece.
Bizim okula valilikten yazı geldi. Çay vs işlerde okulun elektiriğinin kullanılmaması husunda.
Wcde kullandiginiz elektrik ve suyun parasini da bagisliyorsaniz iciniz rahat olsun.
Tüp kullanarak çay içiyorduk olacaktı.