[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocam mebin sitesinden verileri aldım. son 10 yılın sayısal verileri var. onların içinden özel eğitimleri ayrı aldım. makale veya bildiri olacak. daha ona karar veremedik
Hocam şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Şöyle bir düşünüldüğünde birçok konu akla geliyor. Makalede bildiri için kuramsal altyapıyi da düşünmek gerekecek.
Bunun için özel eğitim için iki revaçta Kademe dikkatimi çekiyor birisi okul öncesi ve erken çocuklukta özel eğitim Diğeri ise özel eğitimde mesleki eğitim. daha önce Forum sayfalarında mesleki eğitim ile ilgili sorunlardan bahsetmiştik.
Dilerseniz mesleki eğitim üzerine yoğunlaşabilirsiniz. 3. Kademedeki okullaşma yüzdesini cinsiyet değişkenine göre inceleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü 3. Kademede okullaşan ama farklı nedenlerden dolayı okula devam edemeyen veya okul hayatı biten özel KIZ öğrencilerimiz var. Bunun yanı sıra engel guruplarına göre kız öğrenci sayılarının istatistikleri de belirleyici bir değişken olur diye düşünüyorum. Kademeler arası öğrenci sayıları, mezun olanlar, potansiyel işgücü kapasiteleri, resmi rakamlara göre yerleştirilenler ve tüm bunların Genel Eğitim kız öğrencileri ile mukayeseli sunumu Bence güzel bir konu olurdu. Hem kuramsal sağlam olur hem nicel bir çalışma olur diye düşünüyorum. Ancak bunun için Genel Eğitim istatistiklerinde toparlamanıZ gerekecek.
Öneriler kısmında da özel eğitimde (farkli değişkenlerin ) cinsiyetçi yaklaşımın istihdama yönelik eğitimi sekteye uğrattıgi gibi bir noktaya gelirsiniz diye düşünüyorum. Ya da görme ve işitme yetersizliği olan kızların işe yerleştirme/ meslek sahibi olmada daha avantajlı olduğu noktasına gelirsiniz diye tahmin ediyorum. Genel eğitimde de bu türde bolca çalışma olduğu için detaylandırmak Atıf yapmak kolay olur diye de düşünüyorum.
Kolaylıklar diliyorum hocam.