kanun ve yönetmelik çıkacağına göre ciddi düşünceleri belirtmenizi özellikle rica ediyorum,
kunami hocama sordum avrupada ki eğitimden örnek alınması diyor,avrupada ki eğitimden varsa bilginiz paylaşalım performanslarını nasıl ölçüyorlar değişik neler yapılıyor
Performans kelime olarak bir süreçtir. Mevcut durumlarda biz öğretmenler süreçten daha çok ürüne endeksli bir görev veriyoruz.
Aslında bizler her an sınıflarımızda performans niteliğinde çalışmalar üretiyoruz. Temel eğitim basamağında test kitapları bile basılmamalı çünkü ben de dahil olmak üzere çocuklarımızın testlerden veya denemelerde başarılı olmasını istiyoruz bu durum öğretmenlerde mesleki stres ve öğrencilerimizden kapasiteleri üstü bir performans bekliyoruz.
Etkin Katılım Ortamı(EKO):
Her kazanım kendi içerisinde farklı nitelikte yöntemlerle aktarılmasını temel eğitim düzeyinde sınıflarda öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde gerçekleştirebiliriz.
İncelediğim örneklerin temelinde performans süreç olarak okullarda gerçekleştirilir, öğrencilerin sürece katılımları, süreç performansları ve süreç sonunda ortaya koydukları ürünler değerlendirilir.
Öğrenmeyi de kolaylaştıran EKO kazanımların somutsal olarak ispatlanmasını sağlar.
Örnek:Yönler Kavramını sınıfta sözlü yapmak yerine bahçede güneşi temel alarak canlandırma bir EKO'dur.
Saatlerle ilgili bir problemi matematiksel işlemler kullanarak yapmak yerine saat materyali üzerinde anlatmak ta bir EKO'dur.
Bu performans sürecinin en büyük dezavantajı üretmeyen-araştırmayan öğretmenin bu tür çalıştaylar pek hoşuna gitmez ve eleştiri alır ancak blog kullanımının yaygın olduğu yurt dışı örneklerde her bir blog sayfasında hayranlıkla takip edeceğiniz nice örnekler bulabilirsiniz.
Bu yüzden sınıfımda neredeyse her hafta bir kazanımı geniş çapta EKO prensibinde işlemeyi adet haline getirdim.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]