Sayın Öğretmenlerimiz;
Lütfen çocuklarımıza verdiğiniz proje ve performans ödevlerini kaldırın.
Ben bir veli olarak bu durumun çocukları aşırı derecede bunalttığını ve zaten kısıtlı olan zamanlarını aldığını, ayrıca çok da faydalı olmadığını düşünüyorum.
Sizlerin derin hoşgörüsüne sığınarak bu ödevlerin biz velilerin çabalarıyla oluştuğunu, çünkü önlerinde OKS gibi çok zorlu bi sınav varken, çocukların diğer derslere özellikle Fen ve Matematik derslerine yönlendirilmesinin daha doğru olacağı kanaatiyle,
Saygılarımı sunarım.
Sayın veli,
Saygılarımı sunarak ve yanlış anlaşılmamayı umud ederek,yazacağım.
İmkanı olan yerler de proje ve performans ödevleri, öğrenciye zarar değil, yarar verir.
Öğrenci araştırıken, öğrenir ve bu öğrendiği bilgileri, ezber yapmadan öğrendiği için unutmaz.
Tamam sınav üzeri, sınavda çıkmayacak bölümlerden vermeyin,sınavda yardımcı olacak derslerin ödevlerini verin derseniz, affınıza sığınarak, eğitim ve öğretimin bütün olduğunu söylemek zorundayım.
Bu sınavda çıkmaz kaldıralım, şu dersten sınavda çıkmaz onu da kaldıralım, dersek, öğrencinin esneklik ve kaabiliyetlerini geliştirebilecek dersleri kaldırmış oluruz.
Bizler de, yazılanlara dikkat ederseniz ki,artık burada olduğunuza göre edeceksiniz, çok sıkıntılı zamanlarımız sırasında bile, öğrencinin komple yetişmesini sağlayacak derslere, diğer mihfer dersler kadar önem veriyoruz.
Proje ve performans ödevlerinin eski sistemden farkı, sadece adlarının değişmiş olması.
ÇOcuk sayfalarca ,defterine ödev yapıyordu. Sadece bir imza ve ya bir teşekkür, yada uyarı yazılıyordu.
Şimdi o ödevler daha dikkatli inceleniyor ve öğrenciye geniş araştırma şansı tanınıyor. Bir ev ödevi, 2-3 günlüğüne verilirken, proje ödevleri en az 1 aylık sürede, performans ödevleri de en az 1 haftalık sürede isteniyor.
Öğrenci artık ailesine, benim ödevim var demiyor."Benim performans ve ya proje ödevim var"diyor. Ödevin başına gelen etiket, psikolojik olarak öğrenciyi teşvik edici, güç haline geliyor.
İstermisiniz sayın velim,
O zaman ,yıl sonunda ki sınavlar yüzüne, bizde ki sınavları da kaldıralım. Bizdekilere çalışırken, yıl sonunda girecekleri sınavlara hazırlanamazlar mantığı doğrumu sizce.
Sonra bu ödevleri kaldırma gibi bir lüksümüz de yok.Uygulanmak zorunda olan, müfredatta yer alan, olmazsa öğrencinin yazılıdan aldığı nottan dolayı, not ortalamasını yükseltebileceği bir alternatifinin olmaması demektir.
Yanlış anlaşılmamış olmak dileğimle.
Saygılarımla sayın velim.