Rotasyon olmalı fakat belirtilen şekilde yapacaklarsa, yapmalarının bir anlamı yok. Aynı ilçede öğretmenlerin rotasyona uğramasının kimseye bir faydası olmaz, 100m arayla okullarda yer değişimi yapılır ve asıl rotasyondan faydalanmak isteyen öğretmenler de köyler arasında yer değişimi yapar. Bu da hiçbir şeyin değişmemesi demektir.
Bu yönetmelik, eğitimde kalitenin yükselmesi veya bazılarının umdukları gibi merkezi okullara atanmalarını sağlamak için çıkarılmıyor.
Yönetmelik, aslında çözüm sürecinde verilen sözlerle ilgili bir düzenlemenin ilk adımı. Taslağın 51. maddesi, atama ve tayin yetkisinin valiliklere devredilebileceğini (yani aslında devredileceğini) öngörüyor. Öğretmen alımlarında mülakat (yani torpil) yapılması ile ilgili düzenlemenin ardından yakın bir zamanda, valilerin halk tarafından seçilmesini içeren yeni bir ( demokratik reform !!! ) yapılacak. Ondan sonra da öğretmenleri mesleğe, Diyarbakır da Osman Baydemir, Mardin de Ahmet Türk, Ağrı da Sırrı Sakık, Hakkaride Emine Ayna nın başında bulunacağı komisyonlar seçecek. Yönetmeliğin hazırlanmasının temel nedeni bu. Gerisi laf-ı güzaf. Tepki çekmemek ve bazı saf arkadaşlara, sanki iyi bir şey yapılıyormuş; bunun sonucunda da kendilerine bir menfaat sağlanacakmış duygusu verilmeye çalışılıyor.
Puan esası ile rotasyon yapılması durumunda hiç bir şeyin değişmeyeceğini herkes biliyor. Tayin için, mahkemelerden dönmeyecek hakkaniyetli başka hiç bir yöntem de uygulanamayacağına göre demek ki, boş yere tartışıyoruz ve aslında ne yapılmak istendiğini bir çoğumuz göremiyoruz.