Geçen yıl sadece il içini kapsayan ve dar kapsamda tutulan ve sonunda da baskılar sonucunda kaldırılan rotasyonun bu yıl tekrar ve geçen yıla göre daha sert bir şekilde uygulanacağı dile getiriliyor.
Yeni düzenlemeyle rotasyonun uygulanma şeklinin şöyle olması bekleniyor.
Öğretmenler il içi tayin tercihinde bulunamayacak, tayinler iller arası yapılacak.
İller, TÜİKin belirlediği gelişmişlik endeksine göre 6 bölgeye ayrılacak ve her bölgede minimum çalışma süresi belirlenecek.
Daha önce o gruptaki illerin birinde çalışmış öğretmenler o bölgedeki çalışma süresinden muaf tutulacak.
Rotasyonun kapsamının ne olacağı şu an için öngörüden öteye geçmiyor ancak sıkışan yer değiştirme sistemine bir çözüm üretmek isteyen bakanlığın deneyeceği yollardan birisinin de rotasyon olduğu kesin.
Sizce rotasyon olmalı mı?
Olmalı ise uygulama şekli nasıl olmalı?
Öneri ve düşünceleriniz nelerdir?
Rotasyon tabii ki olmalı. Tabi adil uygulanırsa. Yoksa birileri hep evinin yanından okuluna gider gelir, birileri de doğunun ücra köşelerinde çalışır durur ,bekler tayini çıkmaz.
Yıllarca çalıştım. Bir sürü şehir ve bir sürü okul gördüm. İki çocuğum da bizimle beraber şehir şehir gezdi. İki yılda bir okul değiştirdiler.Biz insan değil miyiz?
Kaç yıllık öğretmenim tayinlerden dolayı hala birleştirilmiş sınıflı bir köy okulunda çalışıyorum. Emekliliğime iki yıl kaldı. Peki bu bana reva mı?
Emekliliğin gelmesini dört gözle bekliyorum. Ama yaş haddinden dolayı emekli olamıyorum. İsterim ki tabii gençler çalışsın, işsiz kalmasınlar.
Bunların hepsi bizi aşıyor. Dilerim ileride bu sorunlar çözülür. Sadece umut ediyorum.
Hepinize iyi günler, kolaylıklar diliyorum.