School Well-Being With New Approaches

School Well-Being with New Approaches isimli e-Twinning projesine ev sahipliği yaptı. 6 ay süren programda 5 ülkeden 13 öğretmen ile “Okulda İyi Oluş” konusunda çalışmalar gerçekleştirildi.

School Well-Being with New Approaches isimli e-Twinning projesi kapanış etkinlikleri ile sona erdiği belirtildi. Etkinlik kapsamında çocuklarda olumsuz duygulara yol açan masallarda düzenlemeler yapılarak, olumsuz duygu ve düşüncelere yol açan bölümler iyi oluş durumunu destekleyecek şekilde tekrar planlandı. Bunun yanında değerlerin ayrıntılı olarak elen alındığı İyi Oluş Ansiklopedisi oluşturulduğu ifade edildi. İbrahim Gül Anaokulu Öğretmeni Betül Özlen Çırak tarafından kurulan e-Twinning projesinde 5 ülkeden 13 öğretmen ile Okulda İyi Oluş konusunda çalışmalar yapıldı. Projede katılımcılar e-TwinningTemel Eğitim Çalıştayında alınan karar ile faaliyetlerine Ocak 2024’te başlayıp, Haziran ayında tamamladılar. Proje ile öğrencilerin duygusal, sosyal ve zihinsel refahını geliştirerek daha mutlu, sağlıklı ve dengeli öğrenci/öğretmenlerin ve okul ortamında refahın sağlanması amaçlandığı vurgulandı. Değerler eğitimine odaklanarak, olumlu ilişkileri teşvik ederek ve sıcak bir fiziksel alan yaratarak okulların; her öğrencinin kendini güvende, değerli ve desteklenmiş hissettiği bir ortam haline getirilmesi amaçlanıyor. Mart: Akran Zorbalığı-Waldorf Değerler; Şiddet, Zorluklarla baş etme, Cesaret, Empati, Sabır, Aşk, Mutluluk, Çalışmalar, Okulda İyilik Eylemleri, İyilik Kartları, Dijital Detoks, Stres Yönetimi Atölyeleri Nisan: Öz Saygı ve Kabul /Olumlu Duygular-Reggio Emilia Değerler; Saygı, Nezaket, Arkadaşlık, Şefkat, Barış, Çalışmalar, Sanat ve Nezaket, Hoşgörü Atölyeleri, Sağlıklı Beslenme Kampanyaları Mayıs: Özerklik-Montessori Değerler; Çevresel Hakimiyet, Özgürlük, İşbirliği, Adalet, Çalışmalar, Açık Hava Aktiviteleri, Doğa ile Temas, Müzik ve Dans Terapisi, Çevreyi İyileştirme

  • 0 0
  • 14 Haziran 2024 20:40 65
  • sibelildeniz
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK