Sekiz Yıla Bir Kademe Alan Var Mı?

Çevrimdışı sinaga

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.437
  • 3.162
  • Özel Eğitim Öğrt.
  • 2.437
  • 3.162
  • Özel Eğitim Öğrt.
# 23 Mar 2016 20:50:27
Yarın bi dilekçe yazayım. Bakayım ne diyecekler

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 25 Mar 2016 16:45:50
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
8 yıla 1 kademe uygulamasında adaylık sayılıyor mu?
bazı ilçe mebler sayılıyor bazıları sayılmıyor diyormuş. Net bilgisi olan var mı bu konuda arkadaşlar

DPB'nin görüşüne göre adaylık sayılmaz. Adaylık kaldırmak amaçlı verilen ilk sicil bu terfide hesaba katılmaz. Fakat 25/02/2011'den sonraki adaylıkta geçen süreler (sicil kaldırıldıktan sonraki) 8 yıla dahil edilir.

Devlet memurlarının disiplin cezası almaksızın geçirilen sekiz yıllık sürenin hesabında sadece memuriyet hizmet sürelerinin esas alınarak değerlendirileceği, 657 sayılı Kanun veya diğer mevzuat uyarınca, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilen sürelerin, disiplin cezası almaksızın geçirilen sekiz yıllık sürenin hesabında özel bir hüküm olmaması halinde dikkate alınmayacağı,
-657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli statüde istihdam edilen personel ile farklı mevzuat hükümlerine tabi sözleşmeli, işçi gibi statülerde bulunan personelin Devlet memuru olmaması ve mevzuatlarında disiplin hükümlerinin bulunmaması nedeniyle, söz konusu statülerdeki hizmetlerinin disiplin cezası almaksızın geçirilen sekiz yıllık sürenin hesabında değerlendirilemeyeceği,

- 657 sayılı Kanunun 159 uncu maddesinde adaylık süresi sonunda asil memurluğa atananların adaylıkta geçirdikleri süreler, kademe ilerlemelerinde ve derece yükselmelerinde değerlendirileceği hüküm altına alındığından, sekiz yıllık sürenin hesabında adaylıkta geçen sürelerinde dahil edilmesi gerektiği,
- 657 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin 2 nci bendinde memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması hüküm altına alındığından, sekiz yıllık hizmet süreleri hesaplanırken Devlet memurlarının fiilen hizmette bulunmadığı aylıksız izin döneminde geçirdikleri süreler kadar sekiz yıllık süreye ilave yapılması gerektiği,
- Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna göre Devlet memuru olarak istihdam edilmekteyken herhangi bir sebeple görevinden ayrılan personelin tekrar Devlet memurluğuna dönmesi halinde, sekiz yılın hesaplanmasında daha önceki görev sürelerinin de dahil edilmesi gerektiği mütalaa edilmektedir.
6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce görevde olan Devlet memurları için,
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 37 inci ve 64 üncü maddelerinde değişiklik yapan 6111 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 25/02/2011 tarihinden önce son altı yıllık sicil notu ortalaması 90 ve üzeri olan personele, 64 üncü maddenin ikinci fıkrasının eski halinin uygulanması gerektiği,
- 6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 25/02/2011 tarihinden önce son bir, iki, üç, dört, beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve yukarı olan personelin yedi, altı, beş, dört, üç yıllık sürelerinin bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren başlatılması gerektiği,
- 6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 25/02/2011 tarihinden önce sicil notu ortalaması doksan ve yukarı olmayanlar ile sicili bulunmayanların sekiz yıllık sürelerinin başlangıcı, bu Kanunun yürürlük tarihi olduğu mütalaa edilmektedir.



ÖZET: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 üncü maddesinin uygulamasında; 2006 yılı içerisinde aday memur olarak göreve başlayan ilgilinin, 2007 yılı ve sonrasında almış olduğu sicil puanlarından hangilerinin dikkate alınması gerektiği ile disiplin cezası almama şartına ilişkin sürenin hesabında hangi tarihin esas alınacağı hususunda. (07/03/2014-1034)
6111 sayılı Kanun ile sicil uygulamasının kaldırıldığından bahisle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 üncü maddesinin uygulamasında; 2006 yılı içerisinde aday memur olarak göreve başlayan ilgilinin, 2007 yılı ve sonrasında almış olduğu sicil puanlarından hangilerinin dikkate alınması gerektiği ile disiplin cezası almama şartına ilişkin sürenin hesabında hangi tarihin esas alınacağı hususlarında Başkanlığımız görüşünün talep edildiği ilgi yazı incelenmiştir.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 üncü maddesinin ikinci fıkrasının değiştirilmeden önceki halinde; "Devlet memurlarından 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 ve daha yukarı olanların aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır." düzenlemesi yer almakta iken, 6111 sayılı Kanunun 117 nci maddesi ile mezkur 64 üncü maddede; "Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir.
Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.
72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
Bu maddede belirtilen şartları haiz her sınıf ve derecedeki memurlar, hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere ve başkaca bir işleme gerek kalmaksızın bir ileri kademeye ilerlemiş sayılırlar.
Kademe ilerlemesi ile ilgili onay mercii atamaya yetkili amirdir. Onay mercileri kademe ilerlemeleri ile ilgili yetkilerini devredebilirler.
Kademe ilerlemesine hak kazanamayan memurlar, kurumlarınca her ay alınacak toplu onaylarla belirlenir. Kademe ilerlemesi yapmış sayılanlardan ilerlemeye müstahak olmadıkları sonradan tespit edilenlerin kademe ilerlemeleri, ilerlemiş sayıldıkları tarihten geçerli olmak üzere iptal edilir." düzenlemesi yapılmıştır.
Mezkur Kanunun "Geçiş hükümleri" başlıklı geçici 36 ncı maddesinin (C) fıkrasında; "Bu maddenin yayımı tarihinden önceki son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlardan bir kademe ilerlemesi uygulamasından yararlanmamış olanlar hakkında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin ikinci fıkrasının değişiklikten önceki hükmü uygulanır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin dördüncü fıkrasında yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;
a)   Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,
b)   Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,
c)   Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,
d)   Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,
e)   Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl, olarak uygulanır." hükmü yer almaktadır.
Diğer taraftan, mezkur Kanunun 159 uncu maddesinde; "Adaylık süresi sonunda bu Kanun hükümlerine göre asıl memurluğa atananların adaylıkta geçirdikleri süreler, kademe ilerlemelerinde ve derece yükselmelerinde değerlendirilir." hükmüne yer verilmiş, 18/10/1986 tarihli ve 19255 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan mülga Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin birinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında; "Gizli sicil raporları her yılın Aralık ayının ikinci yarısı içinde doldurulur. Raporların ilgililerce en geç 31 Aralık günü, tatile rastladığı takdirde müteakip çalışma günü mesai saati sonuna kadar bunları muhafaza ile görevli makamlara teslim edilmesi şarttır. Aday memurların sicil raporları işe başladıkları tarihi takip eden birinci yılın dolmasından sonraki 15 gün içinde, 2 yıl süre ile adaylığa tabi tutulan aday memurların ikinci yıl sicilleri aynı şekilde doldurulur. Bir yıldan çok iki yıldan az bir süre ile adaylığa tabi tutulan memurların ikinci sicil raporları, adaylıklarının kaldırılmasının söz konusu olduğu tarihte doldurulur." denilmektedir. Görüldüğü üzere, Devlet memurları hakkında çalıştıkları her yıl için bir sicil raporunun doldurulması esastır. Ancak, istisnai olarak bir yıldan fazla iki yıldan az süre ile adaylığa tabi tutulan memurlar hakkında, adaylık kaldırma sicil raporunun haricinde o yıl 31 Aralık tarihi itibariyle doldurulması zorunlu olan yıl sonu sicil raporu nedeniyle bir yıl içerisinde iki sicil raporu doldurulmuş olunmaktadır.
Anılan 6111 sayılı Kanunun yürürlük başlıklı 215 inci maddesi (j) bendinde yer alan "Bu Kanunun;  “Diğer hükümleri yayımı tarihinde, yürürlüğe girer." hükmü uyarınca 657 sayılı Kanunun 64 ve geçici 36 ncı maddelerindeki değişiklikler yayımı tarihinde yürürlüğe girmektedir.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde;
- 2006 yılı içerisinde aday memur olarak göreve başlayan ve 2007 yılı içerisinde asil memur olarak atanan personelin; 2007, 2008, 2009 ve 2010 olmak üzere dört yılsonu sicil notunun 90 ve yukarı olması, 6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 25/02/2011 tarihinden başlamak üzere 25/02/2015 tarihine kadar ki dört yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almaması ve mevzuatta öngörülen diğer şartları taşıması kaydıyla bir kademe ilerlemesinden faydalanabileceği, bu itibarla, ilgili hakkında adaylık döneminde ve adaylığın kaldırılması sırasında verilen sicil notlarının dikkate alınmaması gerektiği,
-6111 sayılı Kanunun ilgili maddelerinin yürürlüğe girdiği 25/02/2011 tarihinden sonra memurun disiplin cezası alması halinde 64 üncü maddeye ilişkin hizmet süresinin sıfırlanacağı ve bu tarihten itibaren dört yıllık sürenin yeniden başlayacağı,
mütalaa edilmektedir.


Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 25 Mar 2016 16:47:13
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
8 yıl dolunca alırsınız. Ücretsiz izinler süre hesabına dahil edilmiyor. Emekliliği ödeyip ödememeniz fark etmiyor.

Ücretsiz izinler 25/02/2011'den sonra sayılmıyor. 2011 öncesinde sadece sicile bakıldığından o yıla sicil verilmiş ise süre düşümü/uzatımı yapılmaz.

Çevrimdışı davlumbaz

  • Moderatör
  • *****
  • 4.915
  • 7.538
  • 4.915
  • 7.538
# 27 Mar 2016 01:13:57
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Ücretsiz izinler 25/02/2011'den sonra sayılmıyor. 2011 öncesinde sadece sicile bakıldığından o yıla sicil verilmiş ise süre düşümü/uzatımı yapılmaz.
Benim iki ücretsiz izini de saymadılar, biri 2001 ve 5 ay izin, biri 2010 ve 4 ay izin. Sicil verildi, çok eminim ama terfi tarihini bekleyip, süreyi ona göre hesapladılar. Yani iznim 2011 sonrası olsaydı terfi tarihi de değişmeyecekti demek. 6 yıla bir yılı da 8 yıla bir yılı da hep ücretsiz izin kadar geç aldım.  Ne kadar şanssızmışım.

Çevrimdışı mbuyar

  • Bilge Üye
  • *****
  • 2.112
  • 45.228
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 2.112
  • 45.228
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 27 Mar 2016 05:05:15
Bekliyoruz bakalım.

Çevrimdışı sonmohikan068

  • Aktif Üye
  • **
  • 23
  • 38
  • Okul Müdürü
  • 23
  • 38
  • Okul Müdürü
# 27 Mar 2016 08:37:20
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Cevabı bizimle paylaşır mısınız hocam? Ben de sizin durumdayım...
Hocam sözleşmeli çalıştığımız dönemlere ait sicil notumuz olmadığı için askıya aldılar. GÜmüşhanede çalışan bi arkadaşım il mem e sordu. Bakanlıktan görüş alacağız demiş. Hayırlısı bakalım.

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 27 Mar 2016 23:09:02
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Hocam sözleşmeli çalıştığımız dönemlere ait sicil notumuz olmadığı için askıya aldılar. GÜmüşhanede çalışan bi arkadaşım il mem e sordu. Bakanlıktan görüş alacağız demiş. Hayırlısı bakalım.

Sözleşmeli başlayanların 8 yıla 1 kademesi için başlangıç kadroya geçiş tarihleri. Dpb nin görüşü var zaten. Haziran 2011 den başlatılacak diyor. 2011 öncesi sicil olmadığından 2011 hazirana kadarı da mevzuatlatında disiplin cezası olmadığından maalesef,.

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 27 Mar 2016 23:10:37
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Benim iki ücretsiz izini de saymadılar, biri 2001 ve 5 ay izin, biri 2010 ve 4 ay izin. Sicil verildi, çok eminim ama terfi tarihini bekleyip, süreyi ona göre hesapladılar. Yani iznim 2011 sonrası olsaydı terfi tarihi de değişmeyecekti demek. 6 yıla bir yılı da 8 yıla bir yılı da hep ücretsiz izin kadar geç aldım.  Ne kadar şanssızmışım.

2011 öncesindeki terfilerini aylıksız izin süresi kadar geç alınmaz. Sicil vardır veya yoktur. Ya alırsınız ya da 1 sene uzar. 2011 sonrası ise aylıksız izin süresi kadar uzar

Çevrimdışı murpys

  • Üye
  • *
  • 11
  • 0
  • 11
  • 0
# 28 Mar 2016 14:44:58
29 ağustos 2007 ilk atamayım. 8 yıla bir kademeyi 2017 de mi alacagım??

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 28 Mar 2016 15:12:21
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
29 ağustos 2007 ilk atamayım. 8 yıla bir kademeyi 2017 de mi alacagım??

İlk sicilinizi sayarlarsa 2016, sayılmaz ise (2009 ve 2010 dahil) 2017'de.

Çevrimdışı osmançövüt

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 7.000
  • 26.758
  • Müdür Yardımcısı
  • 7.000
  • 26.758
  • Müdür Yardımcısı
# 28 Mar 2016 15:21:33
2010 Şubat ayında 6 yıl 90 ve üstü sicil notundan bir kademe aldım. Bir daha 2018 yılında mı alacağım acaba?

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 28 Mar 2016 15:24:05
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
2010 Şubat ayında 6 yıl 90 ve üstü sicil notundan bir kademe aldım. Bir daha 2018 yılında mı alacağım acaba?

2010 1 Ocakta alınır. Şubat ayında alınmazdı. Eski usulde almışsanız 2010 sicili hariçtir.2010 siciliniz 89,01 veya üzeri  ise 25 Şubat 2018 de alabilirsiniz.

Çevrimdışı SENGUL63

  • Aktif Üye
  • **
  • 42
  • 13
  • 42
  • 13
# 28 Mar 2016 16:57:48
Ben 2004 atamasiyim hazırlık okumuştum onu işletim.su an kacinkaci olmam gerek acaba?

Çevrimdışı tekmen

  • Moderatör
  • *****
  • 21.697
  • 46.638
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 21.697
  • 46.638
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 28 Mar 2016 17:24:41
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Ben 2004 atamasiyim hazırlık okumuştum onu işletim.su an kacinkaci olmam gerek acaba?
5.derecede olmalısınız.
Başlama ayıniza göre kademeniz degisebilir.

Çevrimdışı MMVIII

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
  • 954
  • 441
  • İlköğretim Öğrencisi
# 28 Mar 2016 19:19:05
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Ben 2004 atamasiyim hazırlık okumuştum onu işletim.su an kacinkaci olmam gerek acaba?

2004 Şubat ise 12 kademe artı 1 derece 2005deki ilave derece uygulaması 1 kademede liseden. Eder 16 kademe o da eder 5 derece 1 kademe. Yani 4-2 olmalısınız.


Eğer Ağustos ise 1 kademe düşersiniz. 4-1 olmalısınız.

Eğer 6 yıl sicilden ya da 8 yıl ceza almadan ( geçiş hükümleri ya da)  veya 2 yıla 1 kademe almadınız ise. Aldınız ise eklerseniz.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK