(Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri(36) dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir.
Mevcut yönetmelik maddesi bu .Sadece ikinci kademede bazı dersler ihtiyacın karşılanamaması durumunda sınıf öğretmenlerince sertifikası olan öğretmenlerce okutulur diye bir ifade değişikliği yapılır .
Gerçi yönetmelikler çıkmadan hep varsayım üzerine birşeyler yazıyoruz ama .
İyi çalışmalar dilerim
bu yönetmeliğe göre ben norm fazlasıyken bazı branş derslerine girebiliyordum..canikli'nin bahsettiği branşın sınıf öğretmenliğinden branş öğretmenliğine geçişi..ilgili yönetmelikte netice itibariyle sınıf öğretmeni olarak yapıyorduk..
şimdi bir kaç düşünce, olasılık var:
1- 1.2.3. ve 4.5. sınıfların tek tek branşlaşması,
2- 1.2.3 ve 4.5. sınıfların özel okuldaki gibi ayrı sınıf öğretmenlerince okutulması,
3- Norm kadro fazlası oluşacak sınıf öğretmenlerin ihtiyaç duyulan branşlara yönelik hizmet içi eğitimle branşlaşması,
4- Norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin yan alan eğitimi gördüğü branşa geçirilmesi gibi..