Kabullenmemek gibi birşey yok öğretmenim.
Öyle olsa internete girmezdim.
Ben dediğim gibi genel bakıyorum yani internet ortamında her türlü konunun farklı farklı platformlarda tartışılmasının zaten demokratik olduğunu düşünüyorum.
Tarih boyunca büyük savaşların din ve siyaset nedeniyle çıkmış olması bu konuların ne kadar istim üzerinde olduğunu kanıtlar diye düşünüyorum.
Savaşlar=eğitim ve sosyalleşme diye düşünüyorsanız orasını bilemiyorum ve buna katılamayacağım.
Yasaklara her zaman karşıyım ve bunu buradaki bazı konularda birçok kere dile getirdim.
Ama zaten bu konuların konuşulması internet ortamında yasak değil.
Bu durumda da fikir paylaşımının önüne geçilmiş olmuyor.
Yani dediğim gibi internet ortamı yeterince demokratik. Her site bu demokrasinin tuğla misali birer parçası...
Eğitimhane eğitim konularını iyi yöneten bir site yönetimine sahip diye düşünüyorum.
Başka bir site de kendi içerisinde ait olduğu içerikle ilgili iyi bir yönetim sağlıyorsa tercih edilir ve bu alemin demokrasi adına bir parçası olur.
O konularda paylaşım yapmak isteyen ilgili sitelere yönelir...
Demokrasi adına birbirine küfür edilen bir ülkede yaşıyoruz hem de basın toplantısı yapılırken.
Şimdi bunun sınırını kim nasıl koyacak?
Birisi gelip benim demokrasi anlayışım bu derse kimse bunu kabul etmeyecek ve yine anti demokratik bir ortam olacak...
Bunu yapmak isteyen ilgili sitelerde istediği paylaşımı yapar.
(Uc bir örnek verdim kusura bakmayın.)
Umarım yanlış anlaşılan birşey yoktur.
Şimdilik iyi geceler...
Benim de anlamadığım bunu dillendirmenin neresi yanlış.Konuşmaktan,paylaşmaktan,tartışmadan neden zarar gelir ki.Asıl konuşmamaktan,körü körüne bağlanmakta,dikta etmekten,susturmaktan,yasaklamaktan vs. zarar gelir..Sebebi din olan savaşlar olmuştur.Ama sizin bu mantık anlayışınız çok doğru değil.Burda savaşlar sadece araçlardır.Sadece konuyu bir yönde tutmak doğru değildir. Dinin amacı, insanlara iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini bildirmektir, onları dünya ve ahiret mutluluğuna kavuşturmaktır.Onları bir şekilde kişisel huzur ve mutlulukları için eğitmek,sosyalleştirmektir.Dinin aksi yönde bir amacı yoktur,olamaz.Dünyanın tarihsel gelişimi içerisindeki siyasi akım ve oluşumlar eski düzene karşı yeni bir tez iddiası ile ortaya çıkmışlardır.Her oluşum kendi doğrularını anlatma çabası içinde olmuştur.Kimi başarılı olmuş kimi olamamıştır.Bu oluşumlar insanların toplum içindeki konumları,durumları açısından değişim ve gelişim göstermelerine yol açmışlardır.Bu değişim ve gelişim eğitimin,sosyalleşmenin kendisi olmuyor mu?
Evet sanalda çok site var.Doğrudur.Ama madem bizler öğretmeniz,öğreteniz,modeliz..Burda her konuyu demokratik prensipler çerçevesinde saygı içinde konuşur,paylaşır ve tartışırız.Buna neden karşı çıkılır? Anlamış değilim..Bu ne kadar demokratik bir tutum o da başka bir konu..
Ülkemizdeki demokrasi anlayışı tartışılır,yüz yıldır gerçek anlamda cumhuriyeti demokratikleştiremedik..Dünya da benzeri yok sanırım..Cumhuriyet kaba tabirle halkın kendi kendini yönetmesi.Meclis seçilenlerle yasama yetkisine sahip ama başka bir kurum bu yasama yetkisini iptal ediyor?Bunun neresi demokrasi ile örtüşüyor?Daha yüzlerce örnek var. Bireylerin demokratik refleksleri onları ilgilendirir.Demokrasi tamamen özgürlük değildir.Bunun sınırları vardır.Kendinize ve başkasına zarar vermeyecek kadar hürsünüzdür.Demokratik kültür bakımından zayıf bir toplum olduğumuz doğru.Çünkü demokrasi belli bir zümre ve sınıfın egemenlik kılıfı olarak kullanıldı yıllarca..
Her türlü konunun görüşülmesi,paylaşılması,tartışılması taraftarıyım.Tabi bu da tartışma kültürüne uygun bir üslup içinde yapılmalı..Şunu konuşalım bunu konuşmayalım türünden antidemokratik kanaatlere katılmıyorum.Paylaşmaktan,konuşmaktan,tartışmaktan zarar gelmez..Aksi uygulama zarar getirir.