O ayrı bir tartışmanın konusu. Öğretmen olma yeterliliği ile ilgili. Her meslekte işini hakkıyla yapan da var yapmayan da.
Burada farklı öneriler olabilir. Verdiğiniz örnekler fen edebiyat mezunu veya başka bir alandan mezun olup öğretmenlik yapanlar için de geçerli olabilir ki oluyor da.
Puan yetme meselesiyse evet adam bilgisayar müh. olmak ister puanı tutmaz tekniker olur. Ama ona gel sana iki sene daha okuma hakkı verelim de mühendis ol demez kimse. Oysa tekniker olup da mühendisten daha bilgili donanımlı insanlar yok mu ? Var.
Bir matematik öğretmenliği puanı bazı okullarda tıpla yarışırken çok daha düşük bir puanla matematik bölümü okuyan aynı haklara nasıl sahip olur ?
Ha eğitim fak mezunu yetersizdir en yakın gider oradan eksiği tamamlarsın onu anlarım. Ama bunca eğitim fak mezunu atama beklerken kusura bakmayın olacak iş değil bu.
Üniversiteye hazırlanırken açık söyleyeyim elimi kolumu sallayarak fen edebiyat fak. girerdim. Burda pek çok arkadaş da o yeterliliktedir eminim. O zaman eğitim fak. girmek için neden ekstra çaba harcayalım ki ? Madem her türlü öğretmen olunacaktı...
Bu düşünülen uygulamanın asıl sebebi ne sizce ? Yeterli eğitim fak mezunu yok da eksiği mi kapatmak istiyorlar ? Bu olmadığına göre
Yoksa öğretmenleri sözleşmeli çalıştırıp yerel yönetimlere devretme hesapları mı var ? Benim şartlarımda sözleşmeli çalışırsan çalış, yok istemem dersen dışarda formasyon almış binlercesi var birini alırım senin yerine demek için mi yoksa ?
Eğitim fak öğrenci alınırken farklı kıstaslar getirilebilir, akla mantığa yatkın, siyasal vb durumlardan etkilenmeyecek şeyler. Ama her üniversite mezununa formasyon verilip öğretmen yapılması kabul edilemez.