Üniversite Bölüm Tercihi

norwash
19 Temmuz 2024 18:43

Merhaba umarım hepiniz iyisinizdir. EA da 566K Sayısalda 820K TYT 1Milyon sıralama geldi.



Aklımda bazı sorular var takıldığım konular var yardımcı olabilecek varsa sevinirim teşşekürler.



YBS ve Havacılık yönetimi önerenler oldu ama çok kararsızım. Havacılık yönetimi tam olarak nedir KPSS vs gerektirecek mi hangisinin iş imkanları daha iyi.



Daha çok özel sektörde çalışabileceğim mümkünse kendi işimi kurabileceğim misal ftr okuyup klinik açılabiliyorsa o tarz şeyler. önerisi olan var mı?



Maddi durumumuz iyi bu yüzden kendi işimi kurabilirim okuduğum bölümle ilgiliyse.



Bölüm önerisi olan varsa çok sevinirim

Baydur
19 Temmuz 2024 21:43

Havacılık yönetimi, bir hava limanına gitti isen hem yer hizmetlerinde çalışırsın hem de uçuş yönetim sistemi içine giren rezervasyon, lojistik tarafında çalışırsın.Mesela akrabam TAI fabrikasında calisiyor lise.mezunu maaşı 60 bin lira.Artik neyi seviyorsan onu yaz.

Baydur
19 Temmuz 2024 21:39

Kardesim, gelecek yazilim, uzay ve havacılık teknolojisinde.Puanin yeterse yazilim mühendisliği yaz.Yoksa kesinlikle ve kesinlikle yönetim bilisim sistemleri yaz.Egitimin boyunca mutlaka bir yabancı dil ve bir yazılım dili öğren.Phyton, C# gibi.

norwash - 19 Temmuz 2024 22:37
Fikriniz için çok sağolun. siz ne mezunusunuz acaba
Baydur - 19 Temmuz 2024 22:38
Ben sınıf öğretmeniyim.
norwash - 19 Temmuz 2024 22:54
Tahminimce yaşınız bayağı bi büyük uzun zaman önce atandınız. YBS hakkında bilginiz var mı peki ? yazılım okuyan yakınım okumamam gerektiğini söylüyor ne yazılım ne ybs ikisinide önermiyor
Baydur - 19 Temmuz 2024 22:59
Ybs, işletme ve yazılım derslerinin karisimidir.Su an Turkiyede ya tıp yada yazilim mühendisliğini tek geçerim.Neden? Artık 4 sene devlette bir.kadroya atanma olayı bitti.En basitinden bir ogretmen olmak için en az 6 sene gidecek.Kisa yoldan özelde çalışmak ve yurtdisi olabilir. Ama en güzeli senin gönlünden gecendir.Maddi durum iyi ise özel üniversitede istediğin bölüme girmek daha kolay olmalı diye düşünüyorum tabiki şimdiki sistemi ben bilmiyorum
Hüzün
20 Temmuz 2024 07:46


Değişik bakış açısıyla bakmak isterim.
Kendi çocuğum olsa şu an direk bunları derim..

Eğer ilgin varsa sağlık okuyup , imkanında varken özel sağlık kabini aç.

Yada seviyorsan zorluğunu biliyorsan polislik meslek yüksek okuluna gir derim..

Madem imkanın var cafe aç işlet, açıköğretim oku o arada..

Okumak için, ya çok iyi okullarda iyi bölümlerde oku yada meslek yüksek okulunda okuyup hemen atıl hayata..

Hüzün
20 Temmuz 2024 07:50

Hayatının dönüm noktası belki...
ilk önce şuna karar ver neyi kesinlikle yapamazsın veya sevmezsin...

Sonra şuna karar ver seni mutlu eden alan hangisi? Neyi yapmayı seversin veya neyi yaparken yorulmazsın?

Sen istersen hersey olur..

Veya hep hayalin neydi küçükken?
Karar veremezsen belki bir yıl daha dene sınavı doğru karar daha önemli..

norwash - 20 Temmuz 2024 14:00
Yorumunuz için teşşekürler :) Ben hukuk isterdim ama mezuna kalmıyacağım ve bu sene de zaten hazırlanmadım sınava okuldan nefret ederim okumayı hiç sevmem. hali hazırda zaten çalışıyorum o yüzden kafe mafe açmak aklımda değil. ben sadece üniversiteyi okumak istiyorum. biraz okumak için okumak gibi olucak ama yine de boş bir şey de okumak istemyiroum. yani mezun olduğumda o işle kendimi geçindirmiyeceğim ama yine de bu okuduğum bölümün bana bir katkısı olmasını istiyorum ve,yine de bir
norwash - 20 Temmuz 2024 14:01
bir şeyler kazandırmasını istiyorum. YBS bu yüzden aklıma yatıyor bilgisayardan anlıyorum yazılımıda yapabilirim. ama aynı zamanda kafamı başka sorular da kurcalıyor misal havacılık yönetimi mezunu olup özel sektörde çalışsam diğer işlerime vakit ayırabilecek miyim. Aslında isteğim okuduğum bölümü bitirince o dal üstüne bir işletme açmak. Fizyoterapistlik okuyup klinik açılıyor mu bilmiyorum ama oluyorsa hedefim o yönde.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK