Üniversiteliler Eğitimlerinin 2 Yılını Uzaktan Almış Olacak

Tüm Türkiye’de üniversitelerde bahar döneminde uzaktan eğitim verilecek.

Bu kararla birlikte 2019-2020 akademik yılında üniversiteye başlayan bir öğrenci, Kovid-19 döneminde de 1,5 yıl uzaktan eğitime dahil olduğu için dört yıllık eğitim hayatının ancak 2 yılını yüz yüze eğitim alarak mezun olabilecek. O nedenle birçok akademisyen ve eğitimci sosyal medyada üniversitelerin yüz yüze eğitime devam etmesi gerektiğine dikkat çeken mesajlar paylaştı. Öne çıkanlar şöyle:

‘Destekleyen görmedim’

Erhan Erkut (MEF Üniversitesi): Üniversite eğitiminin tüm dönem online olmasına itiraz eden epey akademisyen var. Ama destekleyen akademisyen görmedim daha. Acaba ben mi kaçırdım?

Selçuk Şirin (New York Üniversitesi): Üniversiteleri kapatmayın! Bu sene mezun olacak gençler sadece 1,5 yıl kampüse gitmiş olacak! Bu bir kuşağı kaybetmek demek. Yapmayın! Depremden etkilenen bölgelerdeki üniversitelerde kademeli öğretime geçiş, geçici kampüs ve başka bölgelere yatay geçiş olmalı.

Mustafa Aydın (Kadir Has Üniversitesi): Ulusal travma ve kriz dönemlerinde yapılması gereken toplumu en hızlı şekilde rutine geri döndürmektir. Henüz arama-kurtarma devam ederken ve halkın büyük kısmı şok yaşarken, rutin dışılığı uzatacak acele kararların uzun dönemde olumsuz yansımaları olacaktır.

‘Yanlıştan dönülmeli’

Beyhan Budak (Klinik Psikolog): Üniversitelere uzaktan eğitim kararının gözden geçirilmesi gerek. Pandeminin sebep olduğu, psikolojik etkiler henüz ortadan kaybolmamışken, üniversiteleri online hale getirmek en büyük gücümüz olan gençlerimizin ruh sağlığına ve eğitimine çok ciddi zararlar verebilir.

Raşit Tükel (İstanbul Üniversitesi): Üniversiteleri kapatma kararı ülkemizdeki eğitim sistemi ile yakından ilişkili. Deprem felaketinin sonuçlarına yönelik çözüm aranırken, ilk gözden çıkarılacak kurumların üniversiteler olması çok şey anlatıyor!

Cem Say (Boğaziçi Üniversitesi): Bu karar yanlıştır; tüm üniversite öğrencilerini eve göndererek ülkenin sağlam kalan bir diğer kısmına da hasar verir. Bu yanlıştan dönünüz. Depremzedeler milyonlarca kapasiteli boş konutlara veya otellere yerleştirilsin; öğrencileri üniversitelerimizde misafir öğrenci olsun.

 

  • 7 8
  • 13 Şubat 2023 14:40 6.322
  • Aktif Haberler
  • 910
    14 Şubat 2023 23:35
    10 2
    yuzyuze de yapilsa pek onemi kalmadi universitelerin.
    benim mezun oldugum lise su andaki üniveristelerin yuzde 50sinden daha kaliteliydi.
  • mahx
    14 Şubat 2023 23:08
    10 7
    Depremden etkilenen 13 milyon insan var.Devlet elindeki yurt kapasitesi varken binlerce haneye kira yardımı yapacak değil.Bunun maliyetini geçtik bu sirkülasyon şehirlerde kira fiyatlarını artıran bir unsur haline gelecek.Ayrıca bu insanların birçoğunun eşyası yok,yıkıntı altında kalmış.birçoğu esnaf,dükkan sahibi ve dükkanları yıkılıp gelirleri elininden giden insanlar var.Sabit geliri olmayan insanlar bunlar.Devlet kira yardımı yapsada diğer giderlerini karşılayacak durumda olmayan insanlar.Bu insanlar yurtlardaki kurulu düzende gida,ısınma,eşya...gibi ekstra giderlerini ödemeyecek.Bu süreçte işsiz insanlar iş sahibi olacak ve kendi düzenini kuracaktır.Hayatını düzene sokacaktır.Yani bu karar depremzedeler için önemlidir.
  • cnsnzr
    14 Şubat 2023 10:56
    13 6
    Üniversitelerde doktorluk, mimarlık, mühendislik gibi birçoğu bölümde yüzyüze uygulaması alınması gereken dersler var.Tüm Türkiyede uzaktan eğitime geçilmesi uygun olmadı bana göre. Kaldıki depremzedelerin tümü yurtlara yerleşmedi. Başka şehirlerde akrabasının yanına gidenler de var,şimdilik kurulan çadırlarda ve konteynerlarda kalanlar da var.Düzenli geliri olan veya bankada parası olan depremzedeler başka şehirlerde kiralık ev tuttular.Eşyalı ev tutan da çok oldu.Bu durum zaten kötü olan eğitim sistemini daha da berbat hale getirmekten başka birşey değil.
  • HAMZA97
    14 Şubat 2023 10:54
    6 9
    Uygulamali dersi olan bölümler haric uzaltan olmasi doğru hocalar dersi slayt okuyarak yapiyor .ögrenciler okuma yazma biliyor galiba haberleri yok.önce bu sistem düzeltilmeli .
  • selimsima
    14 Şubat 2023 01:11
    12 5
    Üniversiteler insanların yapacağı mesleklerini öğrendikleri yerler. Bilmeden öğrenmeden mezun olacaklar. Kyk öğrencileri toplam öğrenci sayısının onda biri kadar. Toptan online olması gerekmezdi. Kaldı ki herkesin fedakarlık yaptığı şu durumda otel, pansiyon, yazlıklar, karavan sahipleri, misafirhaneler öncelikli düşünülebilirdi. Eğitim bu... ilk taviz noktası olamaz.
  • fzk64
    13 Şubat 2023 16:56
    20 15
    Üniversiteler için yanlışlar üzerine yanlışlar ... Rabbim insanların bu bilgiisiz yöneticiler yüzünden yardımcısı olsun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK