İyi akşamlar arkadaşlar.
Muhtarlık ve aza seçiminde;
Önceden ters şekilde konulmuş olan oy pusulasını tek tek alıyoruz.Oy pusulası beyaz ve hem muhtar hem aza ismi var.Birinci kural azasız muhtar , muhtarsız aza olmaz yani muhtar ismi var aza yok aza var muhtar ismi yok geçersiz.İster isim yazılmamış olsun ister üstü çizilmiş olsun illaki muhtar ve enaz bir aza ismi olacak.
Azalarda 8 isme kadar kabul 9 olursa iptal.Muhtar ismi çizilip başka isim yazılabilir aza ismi çizilip başka isim yazılabilir.
Yukarıda dediğim gibi oy pusulasını aldık muhtar adayı ismi okuyoruz ve geçerli iki üye sayım döküm cetveline ismi ilk defa çıktığı için üste yazıyor ve bir çizik atıyoruz.ikinci oy pusulası alıyor tekrar aynı isim çıkarsa ikinci çizik başka muhtar adayı ismi çıkarsa ilk yazdığımız adayın yanına ikinci aday ismi yazıp bir çizik atıyoruz.Böyle bütün oyları yazıyoruz.En sonunda her ismin altına toplam aldığı oyu yazıp imza altına alıyoruz.Sonuç tutanağına üst bölüme oy kullanan kullanmayan geçerli geçersiz gibi hesaplamaları yazıp en çok oy alandan enaz oy alana dek yazıyoruz.
Sonra aynı muhtar pusulasını baştan alıp bu sefer azaları okuyup aynı sistemle yazıyoruz.
Eğer oy pusulasını alıp muhtarı ve azaları aynı anda yazmak isteyen olabilir ama bence bu biraz yanlış çetelemeye yol açabilir gibi.
Merhaba hocam.
Önce muhtar oylarını sayıp, sonra aza oylarını saymayı önceki seçimlerde denediniz mi?
Ben muhtarlık ve aza oylarını aynı anda saymayı düşünüyordum. Sizin dediğiniz gibi yapılırsa bu sefer aynı oy pusulasını 2 kere saymış olacağız. İş biraz daha fazla uzayacak gibi duruyor.
Deneyiminiz varsa paylaşır mısınız? İyi haftasonları.