aynı derece aynı kademedeki aynı mesafedeki kişinin EŞ DURUMU ve İL DIŞI TAYİN DURUMLARI arasında alacağı YOLLUK miktarı arasında FARK var mıdır?varsa neye göre hesaplanır?
bu linkleri bir inceleyin belki sorunuzun cevabını bulabilirsiniz
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] 6245 sayılı Kanunun Yurtiçinden yer değiştirme masrafını düzenleyen 45'inci maddesinde; "Yurtiçinde yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin;
a. Kendisi için yurtiçi gündeliğinin yirmi katı,
b. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz),
c. Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi,
Olarak hesaplanır.
(…) 13, 15, 16 ve 17 nci maddelerde yazılı olup aile fertlerinin memur veya hizmetli ile birlikte olmaksızın başka bir mahalle gitmeleri veya bu mahalden dönüşleri do layısıyla harcırah verilmesi kabul edilen hallerde, aile fertlerine verilecek yer değiştirme masrafı, bunlardan birisinin memur veya hizmetli olarak nazarı itibara alınması suretiyle hesaplanır.
(Ek: 16/6/1983 - 2851/4 md.) Bu maddeye göre harcıraha müstehak memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine (c) bendi uyarınca hesaplanacak miktarın yarısı ödenir." hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm çerçevesinde, yer değiştirme masrafının üçüncü unsuru olan "Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi", maddenin son fıkrasındaki hüküm nedeniyle, eş için yarısı miktarında uygulanacaktır.