Tekin hocanın kitabında yazdığı yöntemler yeni ortaya çıkmış yöntemler değil ki hocam. Eğitim programlarında olan, yıllardır uygulanan kolaydan zora, basitten karmaşığa doğru izlenen adımlar. Sınıfıma gelince 17 öğrencim var ve 1 öğrenci haricinde sıkıntımız yok .
Haklısınız hocam Tekin Hoca kitabında zaten '' Oyunlaştıralım, yapalım, yaşayalım, eğlenerek öğrenelim vs.'' gibi değil de ''eski kafa'' gibi görülen yöntemler üzerinden yola çıktığını belirtmiş. Ben de kitaba ilk yaptığım yorumda
Kitabı elinize aldığınızda ''aaa ben bunları zaten uyguluyorum ya da bende yıllardır bunu söylüyorum !'' diyebileceğiniz kendinize ait çok şey bulacağınızı, bunun yanında eleştirebileceğiniz yerlerin olabileceğini de tahmin ediyorum.
ifadelerini kullanmıştım.
Belirttiğiniz gibi bildiğimiz yöntemler aslında.Tabii ki birçoğumuzun kitapta anlatılan sistematik ile devam etmediğimiz bir gerçek. Ne ders kitaplarımız ne de müfredat buna müsait değil.
Öğrencilerim 2.sınıf. Doğrudan bu yöntemleri kullanarak matematik becerilerini kazandırmamış olsam da başarı oranımız %80' in üzerinde. Üst sınıflarda bu becerinin ne kadar anlamlı kazanıldığı daha belirgin olacak. Ben mevcut sınıfınızdan ziyade genel olarak meslek hayatınız ve önceki öğrenci gruplarınızda başarı oranı nasıldı ? Tekin Hoca'nın iddia ettiği gibi başarılı bir yöntem mi ? bunu merak etmekteyim.
Kafama diğer takılan bu yöntemleri uygularken hiç uyumlu olmayan ders kitaplarını nereye koyuyorsunuz ? Destekleyici olarak neler kullanıyorsunuz ?
Tekin Hocam bu soruların cevabını okurlardan gelen dönütlerden sonra sizden de detaylı öğrenmek isterim.