1. Sınıfta 1 Alan Öğrenciler

Çevrimdışı yardımcı

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.588
  • 6.203
  • 2.588
  • 6.203
07 Şub 2009 23:36:42
Değerli arkadaşalar
Malumunuz değişen yönetmelik gereği eğer birinci dönem 1 verilmişse bu öğrenciyi kurtarmaya yönelik çalışmaların yapılması, planların hazırlanması ve bir rapaor haline getirilmesi istenmektedir.
Eğer öğrenciye 1 vermiş iseniz buna yönelik çözüm önerileriniz olmak zorundadır.Bu sebeble 1. sınıflar için elimde bulunan örnek PLANLAMA ve ÖNLEME çalışmasını gönderiyorum.Dönem başında hallederseniz en azından teftiş döneminde ve sınıf tekrarında bir dayanağınız olur,

NE GEREĞİ VAR Kİ  :)

b) Sınıf seviyesine göre yeterli başarıyı gösteremeyen öğrenciler için sınıf veya branş öğretmenleri, varsa okul rehber öğretmeni, okul yönetimi ve velilerle birlikte öğrenci, okul ve çevrenin durumuna göre alınacak tedbirler belirlenir. Gerektiğinde ilköğretim müfettişlerinin rehberliğinden de yararlanılarak kararlaştırılan önlemler uygulanır ve uygulama sonuçları ile ilgili rapor düzenlenir.

EKLERİ KENDİNİZE UYGUN HALE GETİRİNİZ.

Çevrimdışı yardımcı

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.588
  • 6.203
  • 2.588
  • 6.203
# 07 Şub 2009 23:37:45
TUTANAKLARI çeşitli şekilde gönderdim hangisini isterseniz onu kullanırsınız

Çevrimdışı adamın biri

  • Bilge Üye
  • *****
  • 5.080
  • 23.740
  • 5.080
  • 23.740
# 08 Şub 2009 01:24:07
2008-2009 ÖĞRETİM YILI FATİH İLKÖĞRETİM OKULU 1-B SINIFI
SINIF SEVİYESİNİN ALTINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİ
YETİŞTİRME PROGRAMI YIL SONU RAPORU
   

   2008-2009 Öğretim I.Yarı yılında sınıf seviyesinin altında bulunduğu tespit edilen öğrenciler Cansu …………. ve Kürşat …… adlı öğrencilerdir.
   Bu öğrenciler önceden hazırlanan program doğrultusunda ve tema (Ünite) başlangıç ve bitiş tarihleri esas alınarak hazırlanan program kapsamında tema-dönem sonu değerlendirmelerde aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.
   ŞUBAT AYI(………………….20 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler, (harflerin uzantı, yön, oran ve bağlantıları) görsel ve yazılı materyaller desteğinde tekrar ele alınmıştır. Özellikle seslerin ağızdan çıkışı doğa taklit sesleriyle desteklenmiştir. Bu çalışmalar seviyeye uygun gündelik tekrarlar şeklinde her gün devam etmiştir.
   Matematikte Rakamlar, doğal sayılar ve yazılışları eşlik, uzamsal ilişkiler(Benzerlik farklılık, uzak-yakın altında-üstünde v.b) gibi modellemelerle desteklenerek konular yazılı ve görsel destekli materyallerle bu konular bu öğrencilerle süreç içerisinde tekrar ele alınarak işlenmiştir.
   Hayat Bilgisi ve diğer ifade ve beceri dersleri ortak kaynaşım halinde yürütülmüştür.
   Bu çalışmaların sonucunda da Kürşat ……... adlı öğrencide bir gelişme olmamasına rağmen, Cansu …….….’ da nispeten bir gelişme olduğu gözlemlenmiştir.
   MART AYI (…………………….. 20 iş günü)
   Türkçede öğrenilen sesler harf uzantı, yön, oran ve bağlantılarına uygun olarak ele alınmış, Seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifadeden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılmıştır.        Matematikte; Doğal sayılar, yazılı okunması uzamsal ilişkiler(Sağda-solda, altında-üstünde, içinde-dışında, uzakta-yakında, az-çok v.b), örüntü ve süslemeler, görsel araçlarla ve görsellerle destekli olarak işlenmiştir.
   Hayat Bilgisi (Belirli gün ve haftalara daire konular ) ve diğer ifade ve beceri dersleri de, bu öğrenciler bu derslerde sürekli aktive edilerek,  programın öngördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülmüştür.
   Bunun sonucunda; Kürşat ...............’de gerekli seviye olmasına rağmen beklenen düzeyde bir gelişme olmamıştır. Ancak, Cansu ...............’ın özellikle Türkçede sesleri ve rakamları tanımaya başladığı ve yazdığı görülmüştür.
NİSAN AYI (……………… 23 iş günü)
   Türkçede öğrenilen seslerle görsellerle destekli cümle ve kısa metinler okuma ve yazma çalışmaları yapılmıştır.
   Matematikte iki basamaklı(10, 11, 12, 13,… gibi)  sayıları tanıma okuma ve yazma çalışmaları yapılmış, bir basamaklı sayılarla toplama kavramı görseller ve modellerle desteklenerek verilmeye çalışılmıştır.
   Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, eski-yeni, dün, bugün, yarın ve doğal afetlerle ilgili konular diğer derslerin öğretim programıyla 1. sınıf programının ön gördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülmüştür
Bunun sonucunda Cansu ...............’ın Türkçede iki üç kelimelik cümleleri okuyup yazabildiği,  bir basamaklı doğal sayıları yazıp, okuduğu tespit edilmiş ve program dışına alınmıştır.
Ancak Kürşat ...............DE gerekli seviye olmasına rağmen beklenen düzeyde bir gelişme olmamıştır.
MAYIS AYI (………………..20 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler görsellerle destekli tekrar ele alınmış, seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifadeden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılmaya çalışılmıştır.
   Matematikte; bir ve iki basamaklı sayıları tanıma kavrama okuma yazma çalışmaları yapılmış, bir basamaklı sayılarla modellerle destekli basit toplama ve çıkarma işlemleri yapılmaya çalışılmıştır. Geometrik cisimleri modellerle tanıma ve yakın çevreden de yararlanılarak, geometrik cisimlerle etkin üç boyutlu (somut)araçlar elde etme amaçlı çalışmalar sınıf içi etkinlikler halinde yürütülmüştür.
   Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, acil telefonlar, gece ve gündüz gibi konular diğer ifade ve beceri derslerinin öğretim programlarını öngördüğü esaslar doğrultuda işlenmiştir. Öğrenciyle bu derslerde programın öngördüğü doğrultuda sınıfla kaynaşık bir halde eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmüştür.
Ancak Kürşat ...............de gerekli seviye olmasına rağmen genel anlamda beklenen düzeyde bir gelişme olmamıştır.

İş bu programın uygulaması sonucunda yapılan en nihai değerlendirmede, Cansu ...............’ın bir üst sınıfa devam etmesinde yeterli olduğu görülmüş, ancak Kürşat ...............’in velisi ile de görüşülerek, sınıf tekrarının uygun olacağı fikri uygulanan program sonucunda elde edilen verilere dayalı olarak öngörülmüştür. …/…/.2009
   

                                                                                                                                                                                                             …/…/.2009

                                                                                 Sınıf öğretmeni  



Yardımcı Hocama teşekkür ediyorum.
Bir küçük alıntıda ben ekliyorum.Saygılar.

Çevrimdışı dilek_85

  • Uzman Üye
  • *****
  • 738
  • 1.881
  • 738
  • 1.881
# 08 Şub 2009 17:11:30
yardımcı ve adamın biri hocalarım, sizlere teşekkür ediyorum... ben de 1. dönem 6 öğrencime 1 vermiştim çünkü... :(

Çevrimdışı erdemre

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 110
  • 60
  • 110
  • 60
# 08 Şub 2009 17:26:33
teşekkürler

Çevrimdışı adamın biri

  • Bilge Üye
  • *****
  • 5.080
  • 23.740
  • 5.080
  • 23.740
# 08 Şub 2009 17:31:21
2008-2009 ÖĞRETİM YILI FATİH İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI
SINIF SEVİYESİNİN ALTINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİ
YETİŞTİRME PROGRAMI 
   

   2008-2009 Öğretim I.Yarıyılında sınıf seviyesinin altında bulunduğu tespit edilen öğrenciler Uğurcan EROĞLU, Gülçin BADU, Emircan ERDOĞAN ve Fazilet BOZDEMİR adlı öğrencilerdir.
   Bu öğrenciler için önceden hazırlanan program doğrultusunda ve tema (Ünite) başlangıç ve bitiş tarihleri esas alınarak aşağıdaki tedbirler alınmıştır.
   ŞUBAT AYI(  15 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler, (harflerin uzantı, yön, oran ve bağlantıları) görsel ve yazılı materyaller desteğinde tekrar ele alınacaktır. Özellikle seslerin ağızdan çıkışı doğa taklit sesleriyle desteklenecektir. Bu çalışmalar seviyeye uygun gündelik tekrarlar şeklinde her gün devam edecektir.
   Matematikte Rakamlar, doğal sayılar ve yazılışları eşlik, uzamsal ilişkiler(Benzerlik farklılık, uzak-yakın altında-üstünde v.b) gibi modellemelerle desteklenerek konular yazılı ve görsel destekli materyallerle bu konular bu öğrencilerle süreç içerisinde tekrar ele alınarak işlenecektir.
   Hayat Bilgisi ve diğer ifade ve beceri dersleri ortak kaynaşım halinde yürütülecektir.
   
   MART AYI ( 22 iş günü)
   Türkçede öğrenilen sesler harf uzantı, yön, oran ve bağlantılarına uygun olarak ele alınacaktır, Seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifadeden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılacaktır.        Matematikte; Doğal sayılar, yazılı okunması uzamsal ilişkiler(Sağda-solda, altında-üstünde, içinde-dışında, uzakta-yakında, az-çok v.b), örüntü ve süslemeler, görsel araçlarla ve görsellerle destekli olarak işlenecektir.
   Hayat Bilgisi (Belirli gün ve haftalara daire konular ) ve diğer ifade ve beceri dersleri de, bu öğrenciler bu derslerde sürekli aktive edilerek,  programın öngördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülecektir.
   


NİSAN AYI ( 20 iş günü)
   Türkçede öğrenilen seslerle görsellerle destekli cümle ve kısa metinler okuma ve yazma çalışmaları yapılacaktır.
   Matematikte iki basamaklı(10, 11, 12, 13,… gibi)  sayıları tanıma okuma ve yazma çalışmaları yapılacak, bir basamaklı sayılarla toplama kavramı görseller ve modellerle desteklenerek verilmeye çalışılacaktır.
   Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, eski-yeni, dün, bugün, yarın ve doğal afetlerle ilgili konular diğer derslerin öğretim programıyla 1. sınıf programının ön gördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülecektir.
MAYIS AYI ( 20 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler görsellerle destekli tekrar ele alınacak, seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifade eden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılmaya çalışılacaktır.
   Matematikte; bir ve iki basamaklı sayıları tanıma kavrama okuma yazma çalışmaları yapılacak, bir basamaklı sayılarla modellerle destekli basit toplama ve çıkarma işlemleri yapılmaya çalışılacaktır. Geometrik cisimleri modellerle tanıma ve yakın çevreden de yararlanılarak, geometrik cisimlerle etkin üç boyutlu (somut)araçlar elde etme amaçlı çalışmalar sınıf içi etkinlikler halinde yürütülecektir.
   Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, acil telefonlar, gece ve gündüz gibi konular diğer ifade ve beceri derslerinin öğretim programlarını öngördüğü esaslar doğrultuda işlenecektir.


                                                                                                                                                                           
                                                                                  1/A Sınıf Öğretmeni
                                                                                     



Yıl sonu yetiştirme raporunu "alınacak tedbirler" şeklinde kendime göre
düzenledim.Faydalanmak isteyen arkadaşlarıma bir küçük hediye.
Saygı ve selametle kalınız.

Çevrimdışı zanetti_smt

  • Uzman Üye
  • *****
  • 376
  • 553
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 376
  • 553
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 08 Şub 2009 17:33:51
elinize sağlık

Çevrimdışı batlamyos

  • Üye
  • *
  • 28
  • 7
  • 28
  • 7
# 09 Şub 2009 23:09:43
yardımcı hocam teşekkür ederiz. verdiğiniz evraklardan ikinci sırada olan "idareye ver.doc" isimli belge inmiyor linki kontrol eder yeniler misiniz?

Çevrimdışı yardımcı

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.588
  • 6.203
  • 2.588
  • 6.203
# 09 Şub 2009 23:13:08
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
yardımcı hocam teşekkür ederiz. verdiğiniz evraklardan ikinci sırada olan "idareye ver.doc" isimli belge inmiyor linki kontrol eder yeniler misiniz?
buyrun Türkçe karakter sebebiyle olmuştur.

Çevrimdışı firat63

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 141
  • 820
  • 141
  • 820
# 09 Şub 2009 23:30:08
yardımcı ve adamın biri hocalarım, teşekkürler ellerinize sağlık.

Çevrimdışı mts47

  • Üye
  • *
  • 17
  • 11
  • 17
  • 11
# 10 Şub 2009 16:45:53
yardımcı ve adamın biri hocalarım, teşekkürler,emeklerimize sağlık

Çevrimdışı abzah

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 62
  • 39
  • 62
  • 39
# 10 Şub 2009 17:02:54
Paylaşım için tesekkurler ederim.

Çevrimdışı quinhassas

  • Uzman Üye
  • *****
  • 421
  • 290
  • 421
  • 290
# 10 Şub 2009 17:29:00
plan hazırlarken yalnızca türkçe ile ilgili yazıyorduk şimdi diğer dersleride yazmamız gerekiyor mu? Geçen yıl yaptığım planda diğer dersler yoktu yalnızca okumaya yönelikti

Çevrimdışı nesrin5078

  • Aktif Üye
  • **
  • 52
  • 16
  • 52
  • 16
# 10 Şub 2009 17:35:30
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
2008-2009 ÖĞRETİM YILI FATİH İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI
SINIF SEVİYESİNİN ALTINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİ
YETİŞTİRME PROGRAMI 
   

   2008-2009 Öğretim I.Yarıyılında sınıf seviyesinin altında bulunduğu tespit edilen öğrenciler Uğurcan EROĞLU, Gülçin BADU, Emircan ERDOĞAN ve Fazilet BOZDEMİR adlı öğrencilerdir.
   Bu öğrenciler için önceden hazırlanan program doğrultusunda ve tema (Ünite) başlangıç ve bitiş tarihleri esas alınarak aşağıdaki tedbirler alınmıştır.
   ŞUBAT AYI(  15 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler, (harflerin uzantı, yön, oran ve bağlantıları) görsel ve yazılı materyaller desteğinde tekrar ele alınacaktır. Özellikle seslerin ağızdan çıkışı doğa taklit sesleriyle desteklenecektir. Bu çalışmalar seviyeye uygun gündelik tekrarlar şeklinde her gün devam edecektir.
   Matematikte Rakamlar, doğal sayılar ve yazılışları eşlik, uzamsal ilişkiler(Benzerlik farklılık, uzak-yakın altında-üstünde v.b) gibi modellemelerle desteklenerek konular yazılı ve görsel destekli materyallerle bu konular bu öğrencilerle süreç içerisinde tekrar ele alınarak işlenecektir.
   Hayat Bilgisi ve diğer ifade ve beceri dersleri ortak kaynaşım halinde yürütülecektir.
   
   MART AYI ( 22 iş günü)
   Türkçede öğrenilen sesler harf uzantı, yön, oran ve bağlantılarına uygun olarak ele alınacaktır, Seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifadeden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılacaktır.        Matematikte; Doğal sayılar, yazılı okunması uzamsal ilişkiler(Sağda-solda, altında-üstünde, içinde-dışında, uzakta-yakında, az-çok v.b), örüntü ve süslemeler, görsel araçlarla ve görsellerle destekli olarak işlenecektir.
   Hayat Bilgisi (Belirli gün ve haftalara daire konular ) ve diğer ifade ve beceri dersleri de, bu öğrenciler bu derslerde sürekli aktive edilerek,  programın öngördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülecektir.
   


NİSAN AYI ( 20 iş günü)
   Türkçede öğrenilen seslerle görsellerle destekli cümle ve kısa metinler okuma ve yazma çalışmaları yapılacaktır.
   Matematikte iki basamaklı(10, 11, 12, 13,… gibi)  sayıları tanıma okuma ve yazma çalışmaları yapılacak, bir basamaklı sayılarla toplama kavramı görseller ve modellerle desteklenerek verilmeye çalışılacaktır.
   Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, eski-yeni, dün, bugün, yarın ve doğal afetlerle ilgili konular diğer derslerin öğretim programıyla 1. sınıf programının ön gördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülecektir.
MAYIS AYI ( 20 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler görsellerle destekli tekrar ele alınacak, seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifade eden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılmaya çalışılacaktır.
   Matematikte; bir ve iki basamaklı sayıları tanıma kavrama okuma yazma çalışmaları yapılacak, bir basamaklı sayılarla modellerle destekli basit toplama ve çıkarma işlemleri yapılmaya çalışılacaktır. Geometrik cisimleri modellerle tanıma ve yakın çevreden de yararlanılarak, geometrik cisimlerle etkin üç boyutlu (somut)araçlar elde etme amaçlı çalışmalar sınıf içi etkinlikler halinde yürütülecektir.
   Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, acil telefonlar, gece ve gündüz gibi konular diğer ifade ve beceri derslerinin öğretim programlarını öngördüğü esaslar doğrultuda işlenecektir.


                                                                                                                                                                           
                                                                                  1/A Sınıf Öğretmeni
                                                                                     



Yıl sonu yetiştirme raporunu "alınacak tedbirler" şeklinde kendime göre
düzenledim.Faydalanmak isteyen arkadaşlarıma bir küçük hediye.
Saygı ve selametle kalınız.

Çevrimdışı tülin.68

  • Uzman Üye
  • *****
  • 673
  • 2.358
  • 673
  • 2.358
# 10 Şub 2009 19:33:52
YARDIMCI HOCAM ve adamın biri hocam teşekkürler  4 öğrencime 1 vermiştim verdiğiniz kaynaklarla tutanak, idareye verilecek dilekçelerimi ve yapılacak çalışmalarımı hazırladım yol göstermeniz sayenizde kafama takılan sorunu hallettim tekrar teşekkürler

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK