hocam teşekkürler
peki şöyle bir sorum var hocam
adamın biri hocamın hazırladığı planı çıkardığımda uygulanmamış aylar var mart, nisan felan bunlar sorun teşkil eder mi?
MART AYI ( 22 iş günü)
Türkçede öğrenilen sesler harf uzantı, yön, oran ve bağlantılarına uygun olarak ele alınacaktır, Seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifadeden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılacaktır. Matematikte; Doğal sayılar, yazılı okunması uzamsal ilişkiler(Sağda-solda, altında-üstünde, içinde-dışında, uzakta-yakında, az-çok v.b), örüntü ve süslemeler, görsel araçlarla ve görsellerle destekli olarak işlenecektir.
Hayat Bilgisi (Belirli gün ve haftalara daire konular ) ve diğer ifade ve beceri dersleri de, bu öğrenciler bu derslerde sürekli aktive edilerek, programın öngördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülecektir.
NİSAN AYI ( 20 iş günü)
Türkçede öğrenilen seslerle görsellerle destekli cümle ve kısa metinler okuma ve yazma çalışmaları yapılacaktır.
Matematikte iki basamaklı(10, 11, 12, 13,… gibi) sayıları tanıma okuma ve yazma çalışmaları yapılacak, bir basamaklı sayılarla toplama kavramı görseller ve modellerle desteklenerek verilmeye çalışılacaktır.
Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, eski-yeni, dün, bugün, yarın ve doğal afetlerle ilgili konular diğer derslerin öğretim programıyla 1. sınıf programının ön gördüğü doğrultuda kaynaşık bir halde yürütülecektir.
MAYIS AYI ( 20 iş günü)
Türkçede sesler 1.Sınıf programının öngördüğü dizinde sınıfça öğrenilen sesler görsellerle destekli tekrar ele alınacak, seslerin diğer seslerle oluşturduğu açık heceler yoluyla iki ya da üç sesli kelimeler elde edilerek anlamı ifade eden (Ela lale elle. Ela el et. gibi) cümleler yazma ve okuma çalışmaları yapılmaya çalışılacaktır.
Matematikte; bir ve iki basamaklı sayıları tanıma kavrama okuma yazma çalışmaları yapılacak, bir basamaklı sayılarla modellerle destekli basit toplama ve çıkarma işlemleri yapılmaya çalışılacaktır. Geometrik cisimleri modellerle tanıma ve yakın çevreden de yararlanılarak, geometrik cisimlerle etkin üç boyutlu (somut)araçlar elde etme amaçlı çalışmalar sınıf içi etkinlikler halinde yürütülecektir.
Hayat Bilgisi dersinde günlük yaşam, acil telefonlar, gece ve gündüz gibi konular diğer ifade ve beceri derslerinin öğretim programlarını öngördüğü esaslar doğrultuda işlenecektir.
Sayın hocam yazdıklarınıza bakınca birazcık şaşırdım.
Çünkü yukarıdaki eklentilerin hepsi o planda var.
Yoksa söylediklerinizi ben mi yanlış anladım?!
Açıklarsanız sevinirin.Saygılar.