Valla hocam daha Türkçe kitapları piyasada yok.Kaynak kitap yasak diyorlar.Ben toplantıda konuştum.Çek kopar tarzı kitaplar var.Velilerin çoğu istedi açıkçası.Herkes durumun farkında aslında.Çocuklarının eğitimine önem veren her veli istiyor açıkçası.Veliler aynı kitapları alacaklarmış.Ben sınıfa kaynak kitap getirtmeyeceğim.Evde çalışmaları için hergün not yazıp ödev olarak vereceğim.Evde çalışsınlar.Sınıfta kaynak kitaplarlarla ders işlemek sakıncalı olabilir.Bizi ne kadar zor durumda bırakıyorlar.Sanki bizim bi kazancımız var.Çocukların iyi bir eğitim alması dışında ne düşünüyoruz ki
Not yazma işini de yapmayın hocam. Bir şikayete bakıyor her şey. Artniyetli bir veli kaynak kitaptan ödev notunuzu kanıt gösterip şikayet edebilir.
Ben daha önce de hiç kaynak kitap kullanmadım. Hatta bu yüzden velilerle çok tartıştım. Bizim okulda yardımcı kitap kullanmayan kötü öğretmen gibi algılanıyor. Yardımcı kitap kullanarak müfredatta olmayan seviye üstü sorularla çocukları uğraştırıp başarısız hissettirmek istemiyorum. Ayrıca dediğiniz gibi hiçbir çıkarımız olmadığı halde kirtasiyecilerin hamallığını yapmak istemiyorum.
Hepimizin kullandığı morpadan örnek bir soru:
96 sayısı kaç düzineye eşittir?
Bu soruyu ikinci sınıfın ilk haftasında çözebilecek kaç öğrenci vardır memlekette?
Kaynak kitaplar böyle sorularla dolu. Örnekleri çoğaltabiliriz.
Ben yıllardır egitimhaneden düzenlediğim ve kendi hazırladığım etkinliklerle işliyorum. Ders kitaplarını eve göndermiyorum. Tüm etkinlikleri sınıfta yapıyoruz. Zaten zaman ancak yetiyor. Tüm dersleri kendi saatinde işliyorum. Mesela Serbest Etkinlik dersinde serbest matematik işlemiyorum.
Günlük de sadece arkalı önlü bir sayfa fotokopi ödevi veriyorum. Sınıfımda ödev yapmayan olmaz.