Koca bir yıl geçmiş gibi hissediyorum.Birinci sınıf için zor zor diyoruz da 2. sınıf da o kadar olmasa da zor yavv.Ne ekersen dönemi...SÜrekli ekiyoruz.Hep titizlikle bakım dönemi.İnsan çiftçisi olduğumuzu düşünüyorum kimi zaman.Her yerim ağrıyor.Buna rağmen zıpzıp yutmuş gibiyim ben de.Bu sabah ille o sokağa çıkılacak,inadım inat derken buldum kendimi.İlle o sokağa çıkılacak ki haftabaşına yeni enerji bulunacak.Bayram telaşı da ekleniyor bu yoğunluğa.Perşembe günü yavaş yavaş düz yazıya geçsem mi derken cuma günü tüketme kendini bir de onunla,ona ayıracağın zamanı geride kalanlara zaman ayır derken buluyorum kendimi.Yine vazgeçtim.Şu matematiğin programını hazırlayanın kafasına program düşsün,amin.Onların yüzünden koştur koştur,canım çıkıyor.Bu çocuklar da hareket yoksa ,oyun yoksa anlamıyor.Biz eskiden nasıl anlarmışız?Kendi öğretmenimi düşündüm de derste dev cüce teneffüste mendil kovalamaca dışında bir oyun oynatmamıştı bize.
Neyle uğraşıyorsanız kolay gelsin.
Öğretmenim çok güldüm . AMİN. Ben de bu sene matematik programını hazırlayanlara oldukça DUA(!) ediyorum
Şimdi bu hafta 3 derste eldeli toplamayı vereceğiz
ben kara kara onu düşünüyorum.
Matematikte simetride kaldım. Fakat sarmal bir şekilde geçmiş konuları tekrar edecek sınavımsı sınıf içi etkinlikler yapıyorum.Önce biraz kendi hallerine bırakıp yapmaya çalışın diyorum, sonra soruları birlikte çözüyoruz. Yalnız çok müthiş yoruluyorum. Hele hele yuvarlamayı vermediyseniz bence hiç vermeyin.
4 gün anlattım şimdi gidip sorsam 2-3 çocuk ya yapar ya yapamaz
Düz yazıyı aynen 1. sınıf gibi her gün bir derste yine volkankaz öğretmenimin harf ve kelimeleriyle hikaye oluşturma yoluyla veriyorum.
Tavsiye ederim. Çok güzel hikayeler çıkıyor ortaya. Yazıda benim çok müthiş sıkıntı vardı. Bu yıl yavaş yavaş nokta filan geri gelmeye başladı. 3. grup harflere geçtim, oldukça hızlı ilerleniyor.
Türkçe de Yavrum şiirindeyiz.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] sen bizden nasıl o kadar önde gidiyorsun. Okuma olarak iyiyiz, bir tane öğrencim var sınır zeka gibi bir şey de çocuğun sıkıntısı ne hala çözülemedi üniversitede durumu araştırılıyor şimdi. Çocukta geçen yıl 5 dakika olan dikkat süresini 10 dakikaya yükseltebilmişim diye rehber öğretmen bana teşekkür etti. Ben de gittim sözde ona dert yanacağım 10 dakikadan sonra bu çocuk yerinde oturmuyor dedim. Meğer bu onun için çok süper bir gelişmeymiş
Bu süreyi biraz geçirirsem saldırganlaşıyor
Onunla mini metinler çalışıyoruz. Harfleri de kocaman yapıyor. Aferinli yıldızlı kaşeler aldım internetten şu kenarda reklamı çıkıyordu
Aman onlar ne çok işe yarıyormuş. Kitaba deftere her yere basıyorum.
Yavaş yavaş yazanlar bile hızlandı. Sınıf seviyesinde yazma konusunda 4 kişi kaldı. 3ü başka sınıflardan gelen çocuklar. Biri de benim yaşı küçük erkek öğrencim. Çok süper okuyor ama el kasları yetmiyor ki yazsın. Yazıda erkekler yaşı küçükse sıkıntılı.
Bu hafta hayat bilgisini hızlıca geçtik, çünkü biraz ondan biraz Türkçe den çalıp harf veriyorum. Başka zaman yok
Günlük yazdırıyorum. Günlüklerimiz yine süper
Rüyasında Türkmenistan a gidip orayı anlatıp Çinli Çinli resimlerini çizen de var. Yattım kalktım ders yaptık ders yaptık ders yaptık yemek yedim diyen de var
Matematiği mümkün olduğunca oyunla etkinlikle işlemeye çalışıyorum ama valla benim bile kafam çorba oldu
GELİN Zümre olarak karar alıp bazı konuları çıkaralım
Öyle sanıyorum ki gelecek yıl yeni müfredata geçilecek diye bu yıl 2. sınıflara 2 müfredat birden verildi.
Şu ifadeye bakar mısınız... Bunlar iyi günlerimiz
Eşit işaretinin her zaman işlem sonucu anlamı taşımadığı, eşitliğin iki tarafındaki matematiksel ifadelerin denge durumunu da (eşitliğini) gösterdiği vurgulanır. Öğrencinin toplama çıkarma içeren sayısal ifadelerde eşitliğin doğru kullanılıp kullanılmadığına karar vermesi istenir.
Problemlerle cebirsel ifadeler arasındaki ilişki vurgulanır. “ Ali nin 3 kalemi var. Babası 4 kalem daha alırsa Ali nin kaç kalemi olur? “ sorusunun cevabını işlemsel olarak yazmadan şu şekilde ifade eder.
İlk kalem sayısı + eklenen kalem sayısı = Toplam kalem sayısı
İlk kalem sayısı = Toplam kalem sayısı – eklenen kalem sayısı
Eklenen kalem sayısı = toplam kalem sayısı - ilk kalem sayısı
Asıl kafayı Mayısta yiyeceğiz
Şimdiden biraz saklayın