Şiddet yanlısı öğrenciler maalesef hepimizin sorunu ...Türkçe performans ödevimiz masal yazma etkinliğiydi.Masalları sınıfta yazdıkları için tamamen kendi cümleleri ve duyguları olduğunu biliyorum. Masalı mutlu son ve şiddet olmadan bitiren 4-5 öğrenci var. Çoğu kahramanlarına korkunç cezalar vermiş ...Kuyudan aşağı yuvarlamışlar...sihirle taşa çevirmişler...Ya da hayaletlerle dolu bir odaya kapatmışlar.
Özellikle bu son söylediğim öğrencimin görseli de anlatımı da ürkütücüydü.. Ben hafiften irkildim mesela...
Çözümü nedir bilemem ama arkadaşıma katılıyorum mutlaka çocuklarla ilgilenmeli ve kontrol etmeli aileler..
26. haftanın değerlendirmesini de yapayım istiyorum...
Hayat Bilgisi 2. tema en nihayet bitti...Çarşamba günü 3. temaya geçeceğiz..O zamana kadar faklı değerlendirmeler yapmayı planlıyorum. Gözlem formlarını doldurup not olarak e okula gireceğim .
Türkçe Oyun ve Spor temasının dinleme metni ve tema sonu değerlendirmeleri ile geçer bu hafta...
Matematik Bölme işlemini çarşamba gününe kadar bekleteceğim. Özellikle problem kurma konusuna 2-3 gün daha ayırmak istiyorum Çarpma ve toplama ya da çarpma ve çıkarma problemleri kurmada geçen hafta zorlanan öğrencilerim oldu. Bu konunun biraz daha zamana ihtiyacı var.
Mesela tahtaya;
23 x 2 =46 46+5=51
yazıyorum farklı problemler oluşturuyoruz.Çoğu zaman bu sayıları da onlar söylüyor.
1- kg ile : Babam herbiri 23 kilogram olan 2 çuval un aldı. Evde 5 kg un daha vardı. Kaç kg unumuz oldu?
2- yaş ile:Ben 23 yaşındayım . Annemin yaşı benim yaşımın 2 katı. Babam annemden 5 yaş büyük. Babam kaç yaşındadır?
3- metre ile:Her biri 23 metre olan 2 kurdela aldım. Annem de 5 metre almış. Kaç metre kurdelamız oldu?
4- tl ile : Tanesi 23 TL olan kazaklardan 2 tane ve tanesi 5 tl olan çoraplardan 1 tane aldım kaç tl öderim?
bunlarda kat ifadesi kullanmalarını ya da doğru veriler şeklinde düzenlemelerini bekliyorum.6-7 öğrencim oluşturamıyor... 2-3 gün daha yaparsak oturacaktır diye düşünüyorum
27. Hafta günlükleri de ekliyorum
şidet yanlısı, bencil,doyumsuz. hiperaktif...... geleceğimiz ,çocuklarımız, herşeyimiz olan çocuklarımızı böyle anlatmamız ,tanımlamamız güzel değil ancak gerçek bu. Çzüm, biz eğitimcileri zorlayan konu. Çok yanlı etkenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu etkenlerin hangisini sınıf ortamında eğitimle yok edebiliriz.Tabiiki sorunun kimyasal (HORMONAL YİYECEKLER) çok vahim ve devletin sıkı denetim ve üretici eğitimini gerektirir kanısındayım.Diğer boyutu medya ve reyting ki bunuda sosyal devlet anlayışıyla anne -baba -çocuk programları ,kesinlikle pedagog denetim ve eğitimiyle olmalı, bununla birlikte ülke çalışanlarının da sorunları en aza indirilmeli ki ailesiyle çocuğula kaliteli zaman, kaliteli tatil, kaliteli beslenme, zamanı bulabilsinve biçok nedenlerle geleceğimizi yok ediyoruz .Kanımca sorun şimdilik çözümsüz arkadaşlar