hocam bizdeki durum 25 tercih olmaması zaten. Toplam 2,3 veya 4 tercihin olması ve bunların hepsinin seçildikten sonra geriye okul kalmaması durumu. Kılavuzda yazılandan anladığım; örneğin: 30 okul açıldı 25 ini tercih ettin, sıraya koydun. Sonrasında kalan 5 okul için tercih dışı isteyip/istememe durumu. Kılavuzda 25 in altındaki tercihlerden bahsetmiyor ki. Kısacası toplam açılan 3 okulu tercih ettikten sonra, geriye okul kalmıyor ki tercih dışını ilgilendiren. Bu durumdaki diğer arkadaşlar ne yaptılar bilmiyorum. Bu durumda olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz.
Alan değişikliği için yan alan isteyen değerli arkadaşlar,sınav olsun diyen arkadaşların oluşturduğu gruplar var oralarda mücadele edebilirler.Ücretli öğretmenden puansız öğretmen atadi bu bakanlık.Alan değişikliği hak gasbi değil haktır. Bunu çok iyi anlayalım.Hizmet puanı üstünlüğüne göre olması gerekiyor en doğrusu bu.2012 den öncede kontenjanlar bu şekildeydi2012 -2018 arası bu şekilde rahat konuşan arkadaşları hiç görmedik hiç bir platformda.2 yıldır oluyorsa bu 5 yıllık emek sonucudur.Şu düşünülmesin sınavdan mi çekiniyor bu kadar insan asla böyle değil.Sınav isteyen mülakat isteyen bile gördüm ben.O açıdan böyle bir şey kabul görmez.
😂😂😂 Zaten bu tavır da az onceki mesajınıza uymuyor hocam bı sakın
ümraniye kartal tuzla sultanbeyli ilçelerinde birer okul beykoz iki okul kimya içinTarih için mi bu veriler hocam kimya yazmisiniz
Evet iki yıldır öyle
Milli Eğitim Bakanlığına bizlerle alay eder gibi oynadığı için teşekkür ederiz. Mücadele yöntemimiz yanlış. Yanlış isteklerde bulunuyoruz. Alan değişikliğinin yapılış şekli baştan başa yanlışlarla dolu. 2 milyonluk bir şehirde 1 kontenjan açılırsa hesabıma göre 25 sene sonra 300 puana ulaşıp alan değişikliği yapabilirim. Yeni mezunum ve geçeceğim alanda taze bilgiyle iyi donanımım var. Diğer yanda 20 yıl başka alanda çalışmış, kendi alanıyla ilgili kör topal bilgiyle alan değiştirmeye hak kazanan var. 20 yıla ben de her şeyi unutur kalın gözlüklerle titreyen ellerle alan değiştiririm nasılsa. Bir diğer yanda da geçmek istediğim alanda burada 1 açık varken çok daha küçük bir şehirde 8 açık var. Bir kere bu yaşadığın şehrin şansı işini ortadan kaldırmak için çabalamak lazım. Bir diğer husus alan değişikliği yapacak öğretmenin alan yeterlilik sınavına girmesi kesinlikle şart olmalı. Sınavı geçemeyenler başvuru yapamamalı. Cimer üzerinden destek verirseniz belki taleplerimiz karşılık bulur.1. Alan değişikliği takvime eklensin2. Alan değişimi iller arası yapılabilsin. 3. Alan yeterlilik sınavını geçmiş olmak şartı gelsin4. Çift alanlı öğretmen kavramı oluşsun. Böylelikle tayin dönemlerinde öğretmen iki alandan da tercih yapabilir. Alan değişikliğine gerek kalmadan. Alanı değiştirecek arkadaşlardan da biz mağdurlara destek bekliyoruz.
Arkadaşlar tercih yapıp onaylattırdığım halde benim tercihler görünmez olmuş Sizinki de öyle mi
alan değişikliği yıllardır il içi yapılır il dışı hiçbir zaman olmadı.
Şu an 1.413 kişi ve 54 üye var.